Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021
(27.12.21) Siden cyberangrep på Nortura ble oppdaget den 21. desember har det vært jobbet på høygir i hele jula med å finne midlertidige løsninger. Vi gjør alt vi kan for at dette skal få minst mulig konsekvenser både for dere som skal levere dyr til slakt og for våre kunder i andre enden.
(14.12.21) Nortura Proff skal sikre hvitt kjøtt og egg til det norske Forsvaret fra 2022. Avtalen er landsdekkende og har en årlig verdi på om lag 23, 5 millioner kroner. Nortura har vært en mangeårig leverandør til Forsvaret av rødt kjøtt, og dette partnerskapet forsterkes ytterlige ved inngåelsen av denne avtalen.
(13.12.21) Norske forbrukere er i økende grad opptatt av bærekraftige valg. For å møte forbrukernes ønsker vil Prior sammen med NorgesGruppen introdusere saktevoksende kyllingrase i dagligvarehandelen. Innføringen vil skje gradvis.
(09.12.21) Gilde juleribbe får terningkast 6 i Dagbladet sin test av julematen.
(08.12.21) Beate Menes Didriksen er ansatt som ny tilførselsleder i tilførselsområde Øst, og starter i jobben i april.
(04.12.21) Landbrukets klimakalkulator utvider, og skal nå også gjelde ammeku, potet og kylling.
(30.11.21) Norsk Angus går godt, og det er god etterspørsel etter produktene. Meny vil gi mer tilbake mer tilbake produsentene, og fra årsskiftet økes fettkompensasjonstillegget i Angusavtalen med kr. 3,- per kg.
(26.11.21) Nortura og Schneider Electric forlenger samarbeidet og inngår ny avtale for oppgradering av byggautomasjonsanlegget på Nortura sin fabrikk på Sem utenfor Tønsberg.
(25.11.21) Norsk lam velges av et økende antall nordmenn. Nortura kan etter årets lammesesong konstatere en salgsøkning på hele 15 %. Årets lam holder dessuten høy og god kvalitet. Salgsøkningen kommer på toppen av fjorårets økning på 10 prosent fra 2019.
(23.11.21) Prøveprosjektet med å selge kvalitetsmat fra Nortura har vært stor suksess. Nå utvider Felleskjøpet tilbudet.