Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Nortura blir ny hovedleverandør for hvitt kjøtt og egg til Forsvaret

    (14.12.21) Nortura Proff skal sikre hvitt kjøtt og egg til det norske Forsvaret fra 2022. Avtalen er landsdekkende og har en årlig verdi på om lag 23, 5 millioner kroner. Nortura har vært en mangeårig leverandør til Forsvaret av rødt kjøtt, og dette partnerskapet forsterkes ytterlige ved inngåelsen av denne avtalen.

  • Prior vil gradvis innføre ny kyllingrase i dagligvare

    (13.12.21) Norske forbrukere er i økende grad opptatt av bærekraftige valg. For å møte forbrukernes ønsker vil Prior sammen med NorgesGruppen introdusere saktevoksende kyllingrase i dagligvarehandelen. Innføringen vil skje gradvis.

  • Angustillegget øker fra nyttår

    (30.11.21) Norsk Angus går godt, og det er god etterspørsel etter produktene. Meny vil gi mer tilbake mer tilbake produsentene, og fra årsskiftet økes fettkompensasjonstillegget i Angusavtalen med kr. 3,- per kg.

  • Sterk salgsøkning i årets lammesesong

    (25.11.21) Norsk lam velges av et økende antall nordmenn. Nortura kan etter årets lammesesong konstatere en salgsøkning på hele 15 %. Årets lam holder dessuten høy og god kvalitet. Salgsøkningen kommer på toppen av fjorårets økning på 10 prosent fra 2019.

  • Julemattrender og tradisjoner fra Gilde og Prior

    (18.11.21) Gilde er julematmerket for de aller fleste nordmenn, ifølge en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Nortura. Omkring i landet jobbes det nå iherdig ved Norturas fabrikker med å lage god, tradisjonsrik julemat til det norske folk.

  • Høyere markedsdekning av norskprodusert kjøtt i 2022

    (17.11.21) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av storfe og svin noe oppjustert i 2021. Det forventes en økning av behovet for helt slakt også noe inn i 1. tertial 2022 for å fylle opp lagre i verdikjeden. Situasjonen er uforutsigbar, men vi har i prognosen for 2022 forutsatt at grensehandel og reiseaktivitet vender tilbake til det tilnærmet normale. Hvis dette ikke slår til, vil det innenlandske salget av kjøtt bli høyere. En eventuell underdekning vil da bli dekket opp med import.