Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Høyere markedsdekning av norskprodusert kjøtt i 2022

    (17.11.21) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av storfe og svin noe oppjustert i 2021. Det forventes en økning av behovet for helt slakt også noe inn i 1. tertial 2022 for å fylle opp lagre i verdikjeden. Situasjonen er uforutsigbar, men vi har i prognosen for 2022 forutsatt at grensehandel og reiseaktivitet vender tilbake til det tilnærmet normale. Hvis dette ikke slår til, vil det innenlandske salget av kjøtt bli høyere. En eventuell underdekning vil da bli dekket opp med import.

  • Pinnekjøtt i alle kanaler før jul

    (17.11.21) Urøkt pinnekjøtt fra Gilde fikk terningkast 5 i test i Dagbladet 12. november. – Smaksbildet har innslag som kan minne om spansk skinke. Forholdet mellom fett og kjøtt er akkurat passe, skriver de. Vi er helt enige med Dagbladet. Pinnekjøtt fra Gilde er en viktig del av det store julemåltidet mange steder i landet så dette er vi stolte av.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Prisnedtrapping og slaktestrategi før jul

    (05.11.21) Fra mandag 6. desember starter den planlagte prisnedtrappingen for slaktegris. Dette gjøres for å få mer ferskt svinekjøtt før jul og øke tilgangen av ribbe før jul. For å maksimere inntekta di er det viktig at du som svineprodusent tilpasser slaktingen til prisløypa.

  • Øyvind Hebnes ny tilførselsleder i Agro

    (04.11.21) Øyvind Hebnes har fra 1. november gått over i ny stilling som tilførselsleder i Agro, Ingvill Jørgensen er tilbake som vikar inntil ny person er på plass som organisasjonsleder i Agro og Vest.

  • Kjøttets tilstand 2021

    (28.10.21) I dag hadde Animalia en digital lansering av Kjøttets tilstand 2021, den årlige statusrapporten over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.

  • Vil øke andel SPF-gris i Nortura

    (26.10.21) Nortura har et mål om å øke andelen SPF-gris blant våre produsenter. Dette for å bedre produsentøkonomien, bruke mindre antibiotika og bedre klimaregnskapet for norsk gris.

  • Bestilling av retur-, øko- og slakterimerker

    (Oppdatert 26.10.21) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!

  • Urfeseminar på Moi

    (22.10.21) Sist helg, 17. og 18. oktober arrangerte organisasjonen Urfe SA og Nortura et seminar for bønder med bevaringsverdige raser. Seminaret ble holdt på Moi Hotell, midt mellom Stavanger og Kristiansand, med gardsbesøk i området.