Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Høyere markedsdekning av norskprodusert kjøtt i 2022

    (17.11.21) Sammenlignet med prognosen fra september er salget av storfe og svin noe oppjustert i 2021. Det forventes en økning av behovet for helt slakt også noe inn i 1. tertial 2022 for å fylle opp lagre i verdikjeden. Situasjonen er uforutsigbar, men vi har i prognosen for 2022 forutsatt at grensehandel og reiseaktivitet vender tilbake til det tilnærmet normale. Hvis dette ikke slår til, vil det innenlandske salget av kjøtt bli høyere. En eventuell underdekning vil da bli dekket opp med import.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Øyvind Hebnes ny tilførselsleder i Agro

    (04.11.21) Øyvind Hebnes har fra 1. november gått over i ny stilling som tilførselsleder i Agro, Ingvill Jørgensen er tilbake som vikar inntil ny person er på plass som organisasjonsleder i Agro og Vest.

  • Kjøttets tilstand 2021

    (28.10.21) I dag hadde Animalia en digital lansering av Kjøttets tilstand 2021, den årlige statusrapporten over sentrale deler av norsk egg- og kjøttproduksjon.

  • Vil øke andel SPF-gris i Nortura

    (26.10.21) Nortura har et mål om å øke andelen SPF-gris blant våre produsenter. Dette for å bedre produsentøkonomien, bruke mindre antibiotika og bedre klimaregnskapet for norsk gris.

  • Urfeseminar på Moi

    (22.10.21) Sist helg, 17. og 18. oktober arrangerte organisasjonen Urfe SA og Nortura et seminar for bønder med bevaringsverdige raser. Seminaret ble holdt på Moi Hotell, midt mellom Stavanger og Kristiansand, med gardsbesøk i området.

  • Full dekning av norsk storfe – likevel åpnet for import

    (21.10.21) I markeds-spalten på vår side i Bondebladet så har dekningen på storfe stått på 100 % uke etter uke, da er det mange som lurer på hvorfor det likevel er åpent for import. Vi har gitt et svar på «Norturafamilien» (facebook-gruppe for Norturamedlemmer) der spørsmål har kommet, men ser også behovet for å informere bredere om dette.

  • Inntekts- og lønnsomhetsvekst for Nortura

    (19.10.21) Både Norturas omsetning og lønnsomhet styrker seg i andre tertial (mai-august). På grunn av salget av IT-selskapet Matiq styrker EBITDA-resultatet seg ekstraordinært, men selv uten denne gevinsten bedres lønnsomheten med 11 prosent mot fjoråret. Omsetningen vokser over åtte prosent i andre tertial.