Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021
(12.08.21) Onsdag 11. august ble Norges første kommersielle karbonfangstanlegg åpnet på Rudshøgda, vegg i vegg med Nortura Rudshøgda. Anlegget vil bidra til å gjøre Rudshøgda-anlegget fossilfritt, i tråd med målet om 100 prosent fossilfrie anlegg innen 2030.
(10.08.21) Både Gilde og Prior kjører påleggskampanjer på sosiale medier nå til skolestart. I Gilde sin kampanje «Ikke hopp over matpakka» kan du vinne frokost sammen med Maren Lundby i hopptårnet i Holmenkollen!
(Oppdatert 23.08.21) Etter flere år med overproduksjon, har vi nå en tilnærmet balanse i markedet. Godt salg i sesongen 2020 og vellykket satsing på hverdagslam er noe av forklaringen.
(02.08.21) Fra 1. januar 2022 vil forhøyede verdier på enkelte USR-koder kunne medføre Velferdsgristrekk.
(09.07.21) Mattilsynet har de siste årene jobbet med å få på plass nye digitale løsninger for kjøttkontrollen. Tidligere har Mattilsynet kun gitt informasjon om kassasjoner (deler av dyr eller hele dyr) når du har levert slaktedyr av storfe, småfe og gris. Med ny digital løsning for Mattilsynets kjøttkontroll vil du også få tilsendt informasjon om hva kjøttkontrollen har registrert av forhold som kan ha betydning for dyrehelse, dyrevelferd eller merking.
(07.07.21) Midt i sentrum av nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell ligger Otta og fabrikken Rondane produksjon, tidligere kjent som Nortura Otta. Her produseres Gilde turmat. Rutinerte lokale krefter står bak produksjonen.
(01.07.21) 2020 var eit godt år for sal av lam. Vi starta året med «å pusse» opp Gourmet-lam serien med ny design. Hverdagslam-serien vart utvida med fem nye produkt, og Nortura utvikla også ny design på produkta som vart seld i den viktige haust-sesongen.
(Oppdatert 05.07.21) Konsernstyret i Nortura har foreslått satser for omsetningsavgift for kalenderåret 2021. Satsene er vedtatt i Omsetningsrådet og Landbruksdepartementet.
(02.07.21) Som alle har fått med seg så er det mye oppmerksomhet omkring dyrevelferd om dagen. Tillit til at vi har god dyrevelferd i alle ledd av verdikjeden har vært- og vil framover være en forutsetning for norsk husdyrproduksjon og norske forbrukeres vilje til å kjøpe norsk kjøtt, egg og melk.
(02.07.21) Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.