Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Nytt karbonfangstanlegg gir Nortura Rudshøgda fossilfri gevinst

    (12.08.21) Onsdag 11. august ble Norges første kommersielle karbonfangstanlegg åpnet på Rudshøgda, vegg i vegg med Nortura Rudshøgda. Anlegget vil bidra til å gjøre Rudshøgda-anlegget fossilfritt, i tråd med målet om 100 prosent fossilfrie anlegg innen 2030.

  • Kampanjer til skolestart fra Gilde og Prior

    (10.08.21) Både Gilde og Prior kjører påleggskampanjer på sosiale medier nå til skolestart. I Gilde sin kampanje «Ikke hopp over matpakka» kan du vinne frokost sammen med Maren Lundby i hopptårnet i Holmenkollen!

  • Ny informasjon fra Mattilsynets kjøttkontroll når du leverer slaktedyr

    (09.07.21) Mattilsynet har de siste årene jobbet med å få på plass nye digitale løsninger for kjøttkontrollen. Tidligere har Mattilsynet kun gitt informasjon om kassasjoner (deler av dyr eller hele dyr) når du har levert slaktedyr av storfe, småfe og gris. Med ny digital løsning for Mattilsynets kjøttkontroll vil du også få tilsendt informasjon om hva kjøttkontrollen har registrert av forhold som kan ha betydning for dyrehelse, dyrevelferd eller merking.

  • Lokale krefter bak Gilde turmat

    (07.07.21) Midt i sentrum av nasjonalparkene Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell ligger Otta og fabrikken Rondane produksjon, tidligere kjent som Nortura Otta. Her produseres Gilde turmat. Rutinerte lokale krefter står bak produksjonen.

  • Satser omsetningsavgift 2021

    (Oppdatert 05.07.21) Konsernstyret i Nortura har foreslått satser for omsetningsavgift for kalenderåret 2021. Satsene er vedtatt i Omsetningsrådet og Landbruksdepartementet.

  • Innovativ bruk av restråstoff fra kylling og kalkun

    (02.07.21) Hvordan kommer høyverdige proteiner best til nytte for mennesker? Det nylig avsluttede IPNprosjektet Hydroprot har hatt som mål å utvikle minst tre nye høyverdige og trygge kyllinghydrolysat-baserte produkter. Prosjektet er finansiert av Forskningsrådet.