Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021
(28.05.21) Årets Landsvinnere på melkeproduksjon er Johannes Tjelmeland fra Leirsund, Sigve Hansen fra Vågaholmen og Emil Urnes fra Fortun. De går i VG2-klassen på Tomb videregående skole.
(28.05.21) Vinnerlaget på Husdyrtreff storfekjøttproduksjon i år består av fem flinke elever som går på Tomb Videregående skole.
(27.05.21) Norsk fôr, god dyrevelferd og klimasmarte gårdsbruk er stikkord for produktserien og prosjektet Mjøskjøtt. Arbeidet er allerede godt i gang, med støtte fra Innovasjon Norge.
(26.05.21) Konsernsjef, Anne Marit Panengstuen, innstiller overfor styret i Nortura på å samle slaktingen av gris på Østlandet i Tønsberg. Det vil gi en positiv resultateffekt på 30 millioner kroner i året, og er et nytt steg i Norturas industriutviklingsplan som skal bidra til å forbedre lønnsomheten i selskapet med mellom 350 og 400 mill kroner.
(11.05.21) Konsernstyret i Nortura har i dag tirsdag 11. mai fastsatt Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 2. halvår 2021 innenfor volummodellen.
(11.05.21) Nortura Totalmarked har i den reviderte prognosen lagt til grunn fortsatt høyt innenlandsk salg av kjøtt som følge av redusert grensehandel og reiserestriksjoner, og legger også til grunn at tiltak blir videreført igjennom sommeren.
(06.05.21) Gilde og REMA 1000 lanserer for første gang i Norge en helt ny emballasje for kjøttdeig. Ny innpakning reduserer plastandelen med 75 prosent. I sum gir det en reduksjon på 39,2 tonn plast i året.
(Oppdatert 06.05.21) Konsernstyret i Nortura vedtok 20. oktober 2020 Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 1. halvår 2021. Fra og med mandag 17. mai 2021 økes engrosprisen for alle klasser av sau og ung sau. I gjennomsnitt er økningen på ca. 8 kr/kg, se tabell i saken.
(30.04.21) I løpet av mai står et helt nytt storfefjøs klart til bruk ved Norturas anlegg på Rudshøgda. Fjøset dobler anleggets kapasitet på storfe, og prioriterer dyrevelferd og HMS høyt.
(28.04.21) I fjor økte salget av grillprodukter fra Gilde og Prior med 25 prosent. Fordi mange også i år skal feriere i innlands forbereder Nortura seg på en ny, stor grillsesong. Blant årets nyheter finner man eksotiske smaker, nye typer grillprodukter og et bredt utvalg av såkalt «comfort food».