Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2021


 

  • Nortura i front for et mer bærekraftig storfekjøtt

    (14.10.21) Storfenæringen tar sitt klimaansvar på alvor og Nortura deltar i to prosjekt med mål om å gjøre næringen grønnere. «Avl for klimavennlig storfe» i regi av Geno som har mål å avle frem en mer ressurseffektiv ku, og samarbeidet med Mære Landbruksskole for å utvikle et mer bærekraftig storfekjøtt.

  • Fôringsdyr trenger plass

    (13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.

  • Foreslår endring for å styrke bondeinntekt og øke konkurransekraft

    (06.10.21) Norturas konsernledelse foreslår overfor konsernstyret å bygge en modernisert og automatisert fabrikk for griseskjæring i Tønsberg. Investeringen på en halv milliard kroner legger til rette for en mer bærekraftig industristruktur og bedrer lønnsomheten med 125 millioner kroner årlig.

  • Historien om en gård

    (24.09.21) Heldigvis kan vi velge! Gilde – fra den norske bonden, fra Gildebønder over hele landet. Sjekk ut førpremieren på Gildes nye kampanje som går på lufta i kveld. Ved å velge Gilde bidrar du til å beholde gårdene, dyra, maten og menneskene.

  • Gilde i toppen hos norske forbrukere

    (22.09.21) YouGov lanserte i dag sin liste over Norges beste merkevarer innen dagligvaren. Over 350 merkevarer er undersøkt og Gilde havnet på en solid 3. plass. Prior er også representert på topplisten med en 8. plass. Tine topper årets liste!

  • Enkle, sunne og gode høstnyheter fra Gilde og Prior

    (20.09.21) Hverdagen vender sakte tilbake og behovet for enkle, sunne og gode måltider er blitt enda viktigere under pandemien. Supersprø TexMex pinner og panetter av magert svinekjøtt, smaksrike rett-i-ovnen måltider og kyllingeservelat med mindre fett og mer protein er noen av nyhetene denne høsten.

  • Nortura PROFF kåret til årets leverandør av GRESS-gruppen 

    (14.09.21) – Det var en glad gjeng som mottok prisen som årets leverandør for 2020 til GRESS-gruppen. En solid laginnsats av alle i Nortura PROFF og viser at vi sammen har vært sterke i en krevende tid, sier Kari Elisabeth Langbraaten, senior kjedesjef i Nortura PROFF. 

  • Endring i prisløypa for gris

    (13.09.21) For å oppnå et prisuttak for gris i 2.  halvår 2021 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris, gjøres følgende endringer i prisløypa.