Aktuelt - nyhetssaker

Aktuelt stoff spesielt for eierorganisasjonen og tillitsvalgte.

 • God dyrevelferd – en kontrakt med forbrukerne

  (13.04.18) – Arvesølvet til det norske landbruket er basert på tre pilarer: Trygg mat, lite medisinbruk og god dyrevelferd. Dette er verdier vi ikke å skusle bort! De dyrevelferdssakene som har vært avdekket det siste halvåret er derfor ikke bra, for å si det mildt, sa styreleder Trine Vaag i sin årsmøtetale.

 • Kapital- og lønnsfrys

  (13.04.18) Etter det svake 2017-resultatet, som blant annet har ført til at Nortura har måttet reforhandle sine låneforpliktelser med bankene, blir det kapital- og lønnsfyrs i selskapet.

 • Eierne krever bedre kjedeavtaler

  (13.04.18) Årsmøtet ga tydelig signal om at grossistavtalene Nortura har med Norgesgruppen og COOP må tas opp på nytt. Ved å slutte seg til en uttalelse fra kretsmøtene i Midt-Norge, ga årsmøtet ledelsen full backing i nye forhandlinger med dagligvarekjedene.

 • Trine Hasvang Vaag gjenvalgt som styreleder

  (11.04.18) Trine Hasvang Vaag fra Snåsa og Per Heringstad fra Heidal ble gjenvalgt som henholdsvis styreleder og nestleder på konsernets årsmøte på Lillestrøm onsdag 11. april. Ny i styret er Olav Håkon Ulfsnes fra Aure i Møre og Romsdal.

 • Kolberg understreker alvoret

  (11.04.18) – 2017 ble et uværsår for Nortura. Klarer vi ikke å komme ut av hengemyra vi gled inn i og snu utviklingen, er det mer alvor enn hva som er godt å tenke på.

 • Viktig for Norge at det går godt i Nortura

  (07.04.17) – Det er viktig for Norge at det går godt i Nortura, konkluderte konsernsjef Arne Kristian Kolberg etter at han hadde presentert Norturas samfunnsregnskap for årsmøtet på Lillestrøm.

 • Trine Hasvang Vaag ny styreleder

  (Sist endret 06.04.17) Trine Hasvang Vaag fra Snåsa ble på konsernets årsmøte på Lillestrøm i dag valgt som ny styreleder i Nortura SA etter Sveinung Svebestad. Per Heringstad fra Heidal ble gjenvalgt som nestleder.