Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Prisløyper engrosprisendringer 1. halvår 2022

    (Oppdatert 02.02.22) Konsernstyret i Nortura vedtok 18. oktober 2021 planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 1. halvår 2022. Konsernstyret vedtok 1. februar 2022 en økning av engrosprisene gjeldene fra mandag 28. februar. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.

  • Feillagte egg i frittgående systemer

    (27.01.22) Et forhold som betyr mye for den som har sitt daglige virke i et hønsehus er i hvilken grad hønene legger sine egg i verpereiret. Det tar tid å plukke feillagte egg, og i tillegg øker behovet for eggvasking også vesentlig med mye feillagte egg. Og med økt vasking, noe avhengig av vaskemetode, øker også klinkuttaket.

  • Nortura hever utbetalingsprisen på kylling og kalkun

    (26.01.22) Unormalt høye kostnadsøkninger de siste månedene presser økonomien i landbruket kraftig. Det jobbes derfor på flere fronter med tiltak som kan være med på å avlaste den meget krevende økonomiske situasjonen mange bønder befinner seg i om dagen.

  • Etter utbruddet av høypatogen fugleinfluensa i Rogaland, hva nå?

    (Oppdatert 21.01.22) Restriksjonssonene rundt de to konsumeggbesetningene som ble rammet av høypatogen fugleinfluensa i november 2021 er oppheva. Denne perioden har vært svært utfordrende for hele fjørfenæringa og faren for høypatogen fugleinfluensa er heller ikke over.

  • Påske-volum på eggleveranser i januar

    (14.01.22) To av de største anleggene våre, Hærland (kylling) og Rakkestad (egg), har hatt tilnærmet full drift i hele perioden etter dataangrepet slo inn. Første uka i 2022 ser ut til å bli meget god og antall tonn med egg ut fra våre eggpakkerier tilsvarer samme mengde som vi opplever til påske.

  • Min side er nede

    (21.12.21) Min Side er nede, vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert.

  • Prior vil gradvis innføre ny kyllingrase i dagligvare

    (13.12.21) Norske forbrukere er i økende grad opptatt av bærekraftige valg. For å møte forbrukernes ønsker vil Prior sammen med NorgesGruppen introdusere saktevoksende kyllingrase i dagligvarehandelen. Innføringen vil skje gradvis.

  • Bransjesamarbeid reduserer soya i kyllingfôret med 75 prosent

    (08.11.21) Prior og Nortura har i løpet av året produsert de første to millioner kyllinger med et fôr som har betydelig redusert innhold av importert soya. Andelen erter, åkerbønner, raps og andre norske proteinråvarer i norsk kyllingfôr øker i tråd med målsettingen om enda mer bærekraftig norsk fôr.

  • Satser stort på beinrester av norsk kylling

    (23.06.21) Det nye anlegget Bioco i Indre Østfold er blant de første i verden som lykkes med å gjøre bein-råstoff fra kylling og kalkun om til høyverdige proteiner gjennom rør-hydrolyse. Det nye selskapet merker allerede internasjonal etterspørsel og har begynt eksport av proteinprodukter til det amerikanske markedet.