Søk:

Du er her: Hovedsiden / Småfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Ekstra fokus på lam i Nortura

  Ekstra fokus på lam i Nortura

  (05.07.17) Dette året har lam fått ekstra fokus i hele Nortura. Overskuddssituasjonen har gjort det nødvendig med radikale tiltak for å få avsetning på den store lagerbeholdningen. Langsiktige tiltak for å fremme økt konsum av lam står også høyt på agendaen.

 • Sauebønder med landsomfattende grillaksjon

  Sauebønder med landsomfattende grillaksjon

  (Sist endret 06.07.17) Lørdag 8. juli deler sauebønder ut smaksprøver av lam foran en butikk nær deg. I samarbeid med Nortura gjennomfører da Norsk Sau og Geit en landsomfattende grillaksjon. Målet er promotering av lam med tanke på økt salg. Nortura sponser kjøtt til grilling utenfor 42 butikker, som da har godt med lammeprodukter i disken innenfor.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  Siste prisendring og prisprognose småfe

  (30.06.17) Det er nå fastsatt prisløype for sau for 2. halvår og informasjon om denne er å finne i egen sak. Omsetningsavgiften er økt med 50 øre til kr 2,50 pr kg fra 3. juli, det fører til at avregningspris reduseres med kr 0,56 pr kg for lam og kr 0,55 pr kg for sau, ungsau og vær, reduksjonen inkluderer endring i innmatverdier og slaktekostnader.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  (22.06.17) Markedssituasjonen for sau og lam er fortsatt svært krevende til tross for stor salgsvekst hittil i år. Det er også et overskudd av gris, mens markedet for egg tilnærmet er i balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Situasjonen på storfe preges fortsatt av stort underskudd, men underskuddet er minkende.

 • Vel ut gode returskinn av sau og lam

  Vel ut gode returskinn av sau og lam

  (Sist oppdatert 20.06.17) Det har auka betydeleg kvart år med sau- og lammeskinn i retur. Auken er så stor at kapasiteten til Granberg Garveri i Ølen held på å bli sprengt. Det er difor viktig at det er dei rette skinna som blir vald ut som returskinn.

 • Gilde Sommerlam i butikk

  Gilde Sommerlam i butikk

  (20.06.17) Vinner av Årets kjøtt i Det norske måltid 2016 er endelig å få tak i.

 • Tomb Husdyrtreffvinner på sau

  Tomb Husdyrtreffvinner på sau

  (09.06.17) Elevene Ingvild Elisabet Nordbø Engvik, Helene Marie Mølmen, Jørgen Ødegaard og Thea Orset leverte beste svar på sau i årets Husdyrtreff-konkurranse. I årets oppgave skulle elevene hjelpe en ung, ambisiøs sauebonde fra Trøndelag med gode råd om hvordan produksjonsresultatene kunne forbedres.

 • Heimgjort er velgjort, rimeleg og praktisk

  Heimgjort er velgjort, rimeleg og praktisk

  (31.05.17) Jon Håvard Hågå er ein praktisk og nevenyttig sauebonde frå Lesja i Gudbrandsdalen. Vi var innom for ein saueprat i slutten av mai. Da var søyene ute på vårbeite, men Jon Håvard viste fram nokre heimlaga praktiske hjelpemidlar som har gjort livet som sauebonde på Hågå litt enklare, utan at det har kosta all verden.

 • Auka salet med 30 %

  Auka salet med 30 %

  (15.05.17) Nortura har hatt stort trykk på sal av lam for å redusere lagra fram mot ny lammesesong. Dette har resultert i ein salsvekst på 30 % eller 573 tonn ved utgangen av april.

 • Nortura bidreg til ny kunnskap om sauefôring

  Nortura bidreg til ny kunnskap om sauefôring

  (03.05.17) Nortura, saman med mange andre samarbeidspartnarar, bidreg til eit treårig forsøk som har som mål å utvikle nye fôringsstrategiar for produktive søyer.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 20 artikler