Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

  • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

    (21.03.19) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.

  • Bli med til VM i saueklipping

    (Sist endret 11.03.19) Vil du bli med Nortura og Stian Espedal til VM i saueklipping i Le Dorat i Frankrike i juli? Det er mange som vil VM og den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen innen 24. mars.

  • Prognosen 2019 – Stort overskudd av egg, bedring for gris

    (06.03.19) Den nye prognosen for 2019 viser en bedring i markedsbalansen for gris som følge av nedjustert produksjon. For sau og lam viser prognosen en liten underdekning i 2019, men korrigert for reguleringslager er det fortsatt overskudd, særlig av sau. Også for storfe viser prognosen en liten underdekning, men medregnet reguleringslager er en tett på markedsbalanse. For egg viser prognosen et stort overskudd.

  • Har du alt klart til lamminga?

    (Sist endret 01.03.19) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!

  • Tilgjengelig Islandsfôr fra FK/Tine/Nortura

    (27.02.19) Tørken i sommer ga mange utfordringer med å skaffe nok fôr. En enorm dugnad med halmberging og import av fôr gjorde at de fleste har fått tak i fôr til å kunne holde produksjonen noenlunde oppe igjennom vinteren. Det kommer imidlertid tilbakemeldinger som tyder på at det er produsenter som enda har for lite fôr.

  • Siste prisendring og prisprognose småfe

    (22.02.19) Fra mandag 25. februar økes avregningsprisen for lam med kr 1,00 per kg. Endringer skyldes økt engrospris. I tillegg innføres grunntilskudd på vær med kr. 5,00 per kg.

  • Nortura slakter fremdeles dielam

    (15.02.19) Selv om Nortura avvikler Sommerlam-varestrømmen på grunn av redusert etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. Vi har en del kunder med ferskvaredisk, som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende fram til oppstart av ferien, sjekk med ditt medlemssenter.

  • Tid for Kje

    (11.02.19) Nå på etterjulsvinteren og våren er det sesong for en fantastisk spesialitet fra Nortura, nemlig Stjernekje. Jacobs-butikkene, Meny og Spar kan friste med ferske Kje i tre kampanjeuker, uke 8 (18. - 24. februar), uke 11 (11. - 17. mars) og uke 18 (29. april - 5. mai).