Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

  • Noen råd i siloslåtten – oppdatert fagartikkel

    (15.05.19) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Prognosen 2019 – Stort overskudd av egg, ytterligere bedring for gris

    (03.05.19) Den nye prognosen for 2019 viser en ytterligere bedring i markedsbalansen for gris som følge av nedjustert produksjon. For sau og lam viser prognosen som tidligere en liten underdekning i 2019, men korrigert for reguleringslager er det fortsatt overskudd, særlig av sau. Også for storfe viser prognosen en liten underdekning. For egg viser prognosen fortsatt et stort overskudd. 

  • Nortura slakter fremdeles dielam

    (Sist endret 25.04.19) Selv om Nortura avvikler Sommerlam-varestrømmen på grunn av redusert etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. Vi har en del kunder med ferskvaredisk, og storkjøkkenkunder som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende.

  • Tid for Kje

    (Sist endret 23.04.19) Nå på etterjulsvinteren og våren er det sesong for en fantastisk spesialitet fra Nortura, nemlig Stjernekje. Jacobs-butikkene, Meny og Spar kan friste med ferske Kje i tre kampanjeuker, uke 8, uke 11 og uke 18 (29. april - 5. mai).

  • Gode råd for skånsom klipping og fornøyde saueklippere

    (21.03.19) I dag er det ofte slik at sauebonden ikke klipper sauene sine selv. Gode klippere som kan gjøre jobben raskt og effektivt vokser ikke på trær i Norge, og utenlandske klippere blir derfor ofte en løsning. Disse er raske, arbeidsomme og kan faget sitt, men kan ha dårlig kunnskap om norsk sauedrift, og er ofte mest vant til å klippe tomme søyer om sommeren. Dette kan bidra til at klippinga gjennomføres på en måte som ikke passer ved klipping av høgdrektige søyer.

  • Bli med til VM i saueklipping

    (Sist endret 11.03.19) Vil du bli med Nortura og Stian Espedal til VM i saueklipping i Le Dorat i Frankrike i juli? Det er mange som vil VM og den lille byen Le Dorat har begrenset antall hotellrom så vi minner om påmeldingsfristen innen 24. mars.

  • Tilgjengelig Islandsfôr fra FK/Tine/Nortura

    (27.02.19) Tørken i sommer ga mange utfordringer med å skaffe nok fôr. En enorm dugnad med halmberging og import av fôr gjorde at de fleste har fått tak i fôr til å kunne holde produksjonen noenlunde oppe igjennom vinteren. Det kommer imidlertid tilbakemeldinger som tyder på at det er produsenter som enda har for lite fôr.