Søk:

Du er her: Hovedsiden / Småfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Jamn slaktekvalitet og godt sal

  Jamn slaktekvalitet og godt sal

  (15.09.17) Da er slaktedata for fyrste veka av september, veke 36 (4. - 10. september) kome inn i statistikken. Dette er fyrste veka med ein stor del fjell-lam, og det er interessant å sjå utviklinga.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  Siste prisendring og prisprognose småfe

  (15.09.17) Fra mandag 18. september reduseres avregningsprisen for lam med kr 2,00 pr kg og for sau og ung sau med kr 1,00 per kg. Endringene skyldes redusert engrospris på lam samt økt omsetningsavgift på sau og lam. Fra samme dato reduseres sesongtillegget for lam med kr 0,50 per kg. Samlet gir det en reduksjon i prisen på lam til produsent på kr 2,50 per kg.

 • Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  (07.09.17) Den første prognosen for 2018 viser at vi for sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Også for gris forventes et overskudd neste år, men her har vi fortsatt reguleringseksport som virkemiddel til å balansere markedet. Prognosen viser også et overskudd av egg i 2018.

 • Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

  Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

  (25.08.17) Vi må alltid vera på vakt mot at det blir lukt- og smaksfeil på vêrlamslakta om hausten. Det er øydeleggjande for salet av lam dersom lammeslakt med lukt og smaksavvik kjem ut i marknaden som lam.

 • Nyttig praktisk informasjon om sesongen

  Nyttig praktisk informasjon om sesongen

  (23.08.17) Lammesesongen er allerede igang, derfor kan det være nyttig med en sjekk på vår praktiske informasjon om innmelding, levering, KSL, retur etc. fra bladet Lammesesongen 2017.

 • Ekstra fokus på lam i Nortura

  Ekstra fokus på lam i Nortura

  (05.07.17) Dette året har lam fått ekstra fokus i hele Nortura. Overskuddssituasjonen har gjort det nødvendig med radikale tiltak for å få avsetning på den store lagerbeholdningen. Langsiktige tiltak for å fremme økt konsum av lam står også høyt på agendaen.

 • Sauebønder med landsomfattende grillaksjon

  Sauebønder med landsomfattende grillaksjon

  (Sist endret 06.07.17) Lørdag 8. juli deler sauebønder ut smaksprøver av lam foran en butikk nær deg. I samarbeid med Nortura gjennomfører da Norsk Sau og Geit en landsomfattende grillaksjon. Målet er promotering av lam med tanke på økt salg. Nortura sponser kjøtt til grilling utenfor 42 butikker, som da har godt med lammeprodukter i disken innenfor.

 • Vel ut gode returskinn av sau og lam

  Vel ut gode returskinn av sau og lam

  (Sist oppdatert 20.06.17) Det har auka betydeleg kvart år med sau- og lammeskinn i retur. Auken er så stor at kapasiteten til Granberg Garveri i Ølen held på å bli sprengt. Det er difor viktig at det er dei rette skinna som blir vald ut som returskinn.

 • Tomb Husdyrtreffvinner på sau

  Tomb Husdyrtreffvinner på sau

  (09.06.17) Elevene Ingvild Elisabet Nordbø Engvik, Helene Marie Mølmen, Jørgen Ødegaard og Thea Orset leverte beste svar på sau i årets Husdyrtreff-konkurranse. I årets oppgave skulle elevene hjelpe en ung, ambisiøs sauebonde fra Trøndelag med gode råd om hvordan produksjonsresultatene kunne forbedres.

 • Heimgjort er velgjort, rimeleg og praktisk

  Heimgjort er velgjort, rimeleg og praktisk

  (31.05.17) Jon Håvard Hågå er ein praktisk og nevenyttig sauebonde frå Lesja i Gudbrandsdalen. Vi var innom for ein saueprat i slutten av mai. Da var søyene ute på vårbeite, men Jon Håvard viste fram nokre heimlaga praktiske hjelpemidlar som har gjort livet som sauebonde på Hågå litt enklare, utan at det har kosta all verden.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 15 artikler