Søk:

Du er her: Hovedsiden / Småfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Stor slakting av både sau og lam mot slutten av lammesesongen

  Stor slakting av både sau og lam mot slutten av lammesesongen

  (19.11.17) Da har vi inne slaktestatistikk for veke 44 og 45 (30. oktober - 12. november).

 • Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  (16.11.17) Den nye prognosen for 2018 viser at sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Overskuddet av gris er økende neste år og nærmer seg grensen for hva som kan håndteres, selv med reguleringseksport som fortsatt tilgjengelig balanseringsvirkemiddel.

 • Pris- og grunntilskotsendring på sau, lam og vêr etter nyttår

  Pris- og grunntilskotsendring på sau, lam og vêr etter nyttår

  (16.11.17) Konsernstyret har gjort vedtak om uendra engrospris på lam i fyrste halvår 2018. På grunn av prisnedtrappinga gjennom sesongen, kan ein justere opp engrosprisen etter nyttår for å koma ut med uendra engrospris. Grunntilskotssatsen blir også auka i februar.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  Siste prisendring og prisprognose småfe

  (10.11.17) Fra mandag 13. november reduseres avregningsprisen lam med kr 1,00 pr kg. Endringen skyldes redusert engrospris. Fra samme dato reduseres avregningsprisen for sau og ung sau med kr 1,00 per kg, grunnet redusert grunntilskudd. Samtidig innføres effektivitetstillegg på sau med kr 1,00 per kg, slik at pris til produsent i sum blir uendret. Perioden med tillegg for økologiske lam er over for i høst, det samme er perioden med gourmetlam-tillegg.

 • Bestill elektroniske øremerker

  Bestill elektroniske øremerker

  (09.11.17) Nortura fortsetter å gi pristillegg for sau og lam med elektroniske øremerke. Ordningen er som før, kr 12 per dyr, avregnet på slakteoppgjøret. Årets merketilbud er nå sendt ut på e-post eller i posten, bestiller du innen 22. november oppnår du best rabatt.

 • Hvorfor er prisen på sau så låg?

  Hvorfor er prisen på sau så låg?

  (26.10.17) Det har i den siste tida vært mange avisartikler og innlegg på sosiale medier om den låge prisen på sau. I dette nyhetsbrevet, som er sendt ut på e-post til alle saueprodusentene i Nortura, forsøker vi å forklare hvorfor vi har havnet i denne situasjonen, men også litt om hva som kan gjøres for å øke salget av sau.

 • Har du skaffa deg ein god avlsvêr til paringssesongen?

  Har du skaffa deg ein god avlsvêr til paringssesongen?

  (20.10.10, oppdatert 27.09.17) Det er i parings- og insemineringsperioden grunnlaget blir lagt for neste års lammesesong. Vêrlamkåringane går føre seg i desse dagar. Da er tida inne for å skaffe seg ein god avlsvêr.

 • Krevjande grovfôrsituasjon – fagartikkel sau

  Krevjande grovfôrsituasjon – fagartikkel sau

  (26.09.17) 2017 har for mange vore eit krevjande år å lage mykje og godt grovfôr. Vest- og Sørlandet melder om den verste regnsommaren i manns minne. I Nord var det i einskilde område store overvintringsskader.

 • Utvida sjukdomsregistrering på småfe

  Utvida sjukdomsregistrering på småfe

  (11.10.16, sist endra 25.09.17) Utvida sjukdomsregistrering (USR) vart innført på småfe frå 1. januar 2016. Dette er observasjonar av sjukdomsfunn på slakta som kan indikere helse-/og/eller velferdsproblem i besetninga.

 • Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

  Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

  (25.08.17) Vi må alltid vera på vakt mot at det blir lukt- og smaksfeil på vêrlamslakta om hausten. Det er øydeleggjande for salet av lam dersom lammeslakt med lukt og smaksavvik kjem ut i marknaden som lam.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 19 artikler