Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

 • Fagmøte for storfe og småfeprodusenter i Midt-Norge

  (22.02.24) Nortura inviterer storfe- og småfeprodusenter til fagmøte på Thon Hotell Surnadal fredag 15. mars, og på Stiklestad Nasjonale kultursenter og hotell lørdag 16. mars. Møtene er på dagtid, kl. 11-16. Husk påmelding innen 5. mars for begge møtene.

 • ROS-analyse for 2023 klar

  (19.02.24) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2023 klar på Min side. Logg inn på Min side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

 • Dyrevelferdsprogram for sau

  (Oppdatert 15.02.24) Den norske kjøttbransjen har vedtatt å etablere et felles dyrevelferdsprogram for sau. Dyrevelferdsprogrammet ble lanseret i desember 2023 ved at første pulje får varsel om å gjennomføre kurs og veterinærbesøk innen utgangen av mars 2024. Nå er en oppdatert veileder for programmet publisert, lenke finner du i artikkelen.

 • Teljedato og slakting før eller etter 1. mars

  (07.02.24) Du har kanskje noko slaktelam ståande på ekstensiv sluttfôring, eller ein del tomsau eller tomme påsettlam etter fosterteljinga, og lurar på om du skal slakte dei før eller etter teljedato 1. mars? Her er litt hjelp finne ut kva som vil lønne seg.

 • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

  (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.

 • 20 % rabatt – bestill øremerker til lamma innen 20. januar!

  (Oppdatert 16.01.24) Sesongens sauemerkekampanje startet 1. november i fjor og har rabatt på bestillinger fram til 1. mars. I tillegg gir Nortura fortsatt kr 12,- i pristilskudd for kjøp av det elektroniske øremerket OS ID E24. Sammen med rabatten fra OS ID / MSD Animal Health gjør dette at du får en svært gunstig pris på norskproduserte øremerker av høy kvalitet. Du oppnår 20 % rabatt på bestillingen fram til og med 20. januar!