Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • God kvalitet på vinterlamma

    (12.03.21) – I årets to fyrste månader har Nortura slakta 11 650 lam, det er ca same mengde som vi slakta i same periode i 2020. Kvaliteten er veldig god med snitt slaktevekt på 19,6 kg og 83,7 % av lamma fekk Stjernelam-tillegg. Dette er ein auke på 7,6 % i høve til fjoråret, seier Finn Avdem, fagsjef småfe i Nortura.

  • Prognosen 2021 – per mars: Forventer fortsatt høyt innenlandsk salg av kjøtt

    (10.03.21) Nortura Totalmarked har i den reviderte prognosen lagt til grunn fortsatt høyt innenlandsk salg av kjøtt som følge av redusert grensehandel og reiserestriksjoner, og legger til grunn at strenge tiltak blir videreført igjennom sommeren. Sammenlignet med prognosen fra januar er salget noe oppjustert til og med 2. tertial 2021.

  • Bestill elektroniske øremerker

    (Oppdatert 02.03.21) Nortura støtter kjøp av elektroniske øremerker til sau og lam, uansett leverandør, med kr 12 per dyr. Tillegget vil bli avregnet på slakteoppgjøret i forbindelse med slakting av dyr som blir levert med elektronisk merke.

  • Har du alt klart til lamminga?

    (Sist endret 01.03.21) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!

  • Fôring, stell og økonomi ved ulikt oppdrett av overskotslam

    (Sist endra 25.02.21) Eit overskotslam er eit lam som ikkje har mor eller ikkje får nok mjølk frå mora til at det får tilfredstillande tilvekst og blir difor teken frå søya og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr, grovfôr og beite. For å få økonomi i eit overskotslam-oppdrett, er det viktig at ein alt før lamming har tenkt igjennom korleis ein ynskjer å ta vare på overskotslamma.

  • Saueklipping våren 2021

    (01.02.21) Klippesesongen nærmer seg og i Norge er det vedtatt innreiseforbud nærmeste 14 dagene. Om dette vedvarer skaper det utfordringer for en del saueprodusenter i forhold til sesonghjelp, i første omgang saueklippere.

  • Gode øyremerkevaner

    (Oppdatert 21.01.21) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.

Nortura Medlemssenter: 
Postboks 70, 2360 Rudshøgda
Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01
Kontakt oss
Personvern
Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes