Søk:

Du er her: Hovedsiden / Småfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  Siste prisendring og prisprognose småfe

  (24.02.17) Fra mandag 27. februar økes grunntilskuddet for vær til kr 5,00.

 • Lam i butikken

  Lam i butikken

  (Oppdatert 22.02.17) Aldri før har det vært så stort fokus på å selge lam hele året som det er nå. Nortura har store ambisjoner om at samarbeidet med butikk-kjedene skal gjøre lam mer tilgjengelig i butikk hele året.

 • Bestill elektroniske øremerker

  Bestill elektroniske øremerker

  (22.02.17) Nortura fortsetter å gi pristillegg for sau og lam med elektroniske øremerke. Ordningen er som før, kr 12 per dyr, avregnet på slakteoppgjøret. Årets merketilbud fikk du i posten i november i fjor. Har du ennå ikke bestilt øremerker er siste frist 1. mars for å oppnå 13 prosent rabatt på bestillingen.

 • Rekorddeltakelse på Lam 2017

  Rekorddeltakelse på Lam 2017

  (06.02.17) Den 7. lammekongressen ble arrangert helga 4.-5. februar på Clarion Hotel Air i Stavanger, hele 560 deltakere er rekord for kongressen som arrangeres hvert 3. år av Nortura og Norsk Sau og Geit.

 • Ny produktserie: Gilde Vinterlam

  Ny produktserie: Gilde Vinterlam

  (31.01.17, oppdatert 03.02.17) Gilde Vinterlam er en ny serie ferske produkter av lam slaktet i januar – dette er et av flere tiltak for å bygge lam som helårsmat.

 • ROS-analysen klar

  ROS-analysen klar

  (02.02.17) Alle som leverte minst 15 lam til Nortura i 2016 får i desse dagar ROS-analysen (Resultat Oversikt Slaktedata). Det er 7 438 Nortura-sauebønder som får ROS-analysen for 2016. Dette er 12 fleire enn i 2015.

 • Nytt temahefte på innmarksbeite til sau

  Nytt temahefte på innmarksbeite til sau

  (31.01.17) Godt beite er det rimelegaste og beste grovfôret ein kan gje sauen. I tillegg får dyra mosjon og høve til naturleg åtferd. Beitande storfe og sau er også viktig for kulturlandskapet og god reklame for norsk husdyrhald.

 • Vel ut gode returskinn av sau og lam

  Vel ut gode returskinn av sau og lam

  (23.01.17) – Det har auka betydeleg kvart år med sau- og lammeskinn i retur. Sist sesong langt over vår normale årskapasitet, og det ser ut til at det aukar også denne sesongen, seier Olav Granberg i Granberg Garveri AS.

 • Prognosen 2017 – Stort overskudd av lam

  Prognosen 2017 – Stort overskudd av lam

  (19.01.17) Den nye prognosen viser at markedssituasjon for sau og lam blir meget krevende å håndtere i 2017. Det er også overskudd av gris, men det er mer håndterbart innenfor tilgjengelige reguleringsvirkemidler. Storfe preges fortsatt av underskudd, mens det prognoseres bare et mindre overskudd av egg.

 • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

  Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

  (Sist endret 16.01.17) MKI (Matkjedeinformasjon) innhentes på alle storfeindivid, og alle besetninger av småfe og gris som skal leveres til slakt. MKI gir oss informasjon om tilbakeholdelsesfrister på behandla dyr, samt besetningsrestriksjoner. Vi henstiller alle produsenter å etterleve dette kravet om matkjedeinformasjon.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 20 artikler