Søk:

Du er her: Hovedsiden / Småfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Nortura vil følge lammet i 6 filmer

  Nortura vil følge lammet i 6 filmer

  (24.04.17) Vi vil legge ut filmene om det unike norske lammet etter hvert som vi følger årstiden, første film fra lamminga hos Tore Mattingsdal kan du nå se på vår facebookside.

 • Transportdyktighet

  Transportdyktighet

  (Sist endret 18.04.17) Det er stort fokus på transportdyktighet hos dyr som transporteres til slakt, og Mattilsynet har derfor laget en veileder til bruk ved vurdering.

 • Siste prisendring og prisprognose småfe

  Siste prisendring og prisprognose småfe

  (12.04.17) Avregningsprisen på lam reduseres med kr 2,00 per kg, og ung sau og sau med kr 10,00 per kg fra mandag 17. april. Dette er grunnet overnotering i forhold til planlagt gjennomsnittlig engrospris i 1. halvår. Se mer info i egen sak.

 • Endring av prisløype for lam og sau

  Endring av prisløype for lam og sau

  (10.04.17) Som følge av at det har vært slaktet mindre lam i januar og februar enn det som var forventet i forbindelse med omlegging av lammeslakttilskuddet fra 2017, ligger det med dagens prisløype an til overnotering i forhold til planlagt gjennomsnittlig engrospris i 1. halvår 2017. Derfor reduseres engrosprisen på lam med kr 2,00 per kg fra og med mandag 17. april.

 • Lam liv laga – lamming og fødselshjelp

  Lam liv laga – lamming og fødselshjelp

  (Sist endret 31.03.17) Perioden under og i de første dagene rett etter lamming er den mest kritiske fasen i et lams liv. Det er derfor også den perioden hvor forebyggende tiltak, tilsyn og hjelp lønner seg mest.

 • Lam i butikken uke 13

  Lam i butikken uke 13

  (Oppdatert 27.03.17) Aldri før har det vært så stort fokus på å selge lam hele året som det er nå. Nortura har store ambisjoner om at samarbeidet med butikk-kjedene skal gjøre lam mer tilgjengelig i butikk hele året.

 • Berntsen ny styreleder i NSG

  Berntsen ny styreleder i NSG

  (20.03.17) Kjell Erik Berntsen (55 år) fra Rennebu ble torsdag valgt til ny styreleder i Norsk Sau og Geit. Han etterfølger Tone Våg fra Snåsa.

 • Sommarlam 2017

  Sommarlam 2017

  (15.03.17) Sommarlamproduksjonen skal vera basert på overskotslam, dvs lam som er teke frå søya pga at søya har for lite mjølk til at lammet får tilstrekkeleg tilvekst. Det vil difor ofte vera trilling- og firlinglam.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  (09.03.17) Den nye prognosen bekrefter den meget krevende markedssituasjon for sau og lam. Det prognoseres også noe overskudd av gris og egg, men for disse produksjonene er overskuddet av en størrelse som er håndterbart innenfor tilgjengelige reguleringsvirkemidler. Storfe preges fortsatt av underskudd, selv om det er noe redusert fra forrige prognose.

 • Rekorddeltakelse på Lam 2017

  Rekorddeltakelse på Lam 2017

  (06.02.17) Den 7. lammekongressen ble arrangert helga 4.-5. februar på Clarion Hotel Air i Stavanger, hele 560 deltakere er rekord for kongressen som arrangeres hvert 3. år av Nortura og Norsk Sau og Geit.

 
« Forrige     1 | 2     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 20 artikler