Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Ekstra E-vitamin reduserer lammedødelighet

    (Siste endret 28.02.18) Våren 2012 ble det gjennomført en feltstudie som viste at antall dødfødte lam hos søyer med tre eller flere lam ble redusert dersom søyene fikk ekstra E-vitamin de siste sju ukene før lamming.

  • Norilia-ull på catwalken

    (07.02.18) Elisabeth Stray Pedersen, som står bak merket ESP, er blant de nye norske designerne som har utmerket seg den siste tiden. Hun satser på norsk ull som råvaremateriale i produktene sine, og Norilia er stolt leverandør.

  • Hvorfor er prisen på sau så låg?

    (26.10.17) Det har i den siste tida vært mange avisartikler og innlegg på sosiale medier om den låge prisen på sau. I dette nyhetsbrevet, som er sendt ut på e-post til alle saueprodusentene i Nortura, forsøker vi å forklare hvorfor vi har havnet i denne situasjonen, men også litt om hva som kan gjøres for å øke salget av sau.

  • Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

    (25.08.17) Vi må alltid vera på vakt mot at det blir lukt- og smaksfeil på vêrlamslakta om hausten. Det er øydeleggjande for salet av lam dersom lammeslakt med lukt og smaksavvik kjem ut i marknaden som lam.

  • Norske Ullvarefabrikker vil ha norsk lammeull

    (05.07.17) Fra og med høsten 2016 ble det gjort spesialsorteringer av lammeull i full skala på alle Nortura og Norilias ullstasjoner i slaktesesongen. Bakgrunnen var at norske kunder, med Rauma Ullvarefabrikk i spissen, ønsket å bruke mer norsk lammeull.

  • Prisløype sau 2. halvår 2017

    (30.06.17) Prisløypa viser gjennomførte engrosprisendringer på sau fra påske og fram til nå, samt planlagte prisendringer i 2. halvår.