Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Ekstra E-vitamin reduserer lammedødelighet

    (Siste endret 28.02.18) Våren 2012 ble det gjennomført en feltstudie som viste at antall dødfødte lam hos søyer med tre eller flere lam ble redusert dersom søyene fikk ekstra E-vitamin de siste sju ukene før lamming.

  • Reduser risikoen for vêrsmak- og lukt

    (25.08.17) Vi må alltid vera på vakt mot at det blir lukt- og smaksfeil på vêrlamslakta om hausten. Det er øydeleggjande for salet av lam dersom lammeslakt med lukt og smaksavvik kjem ut i marknaden som lam.

  • Norske Ullvarefabrikker vil ha norsk lammeull

    (05.07.17) Fra og med høsten 2016 ble det gjort spesialsorteringer av lammeull i full skala på alle Nortura og Norilias ullstasjoner i slaktesesongen. Bakgrunnen var at norske kunder, med Rauma Ullvarefabrikk i spissen, ønsket å bruke mer norsk lammeull.

  • Prisløype sau 2. halvår 2017

    (30.06.17) Prisløypa viser gjennomførte engrosprisendringer på sau fra påske og fram til nå, samt planlagte prisendringer i 2. halvår.

  • Etablering av raigrasbeite

    (Sist oppdatert 01.06.17) Dersom du skal etablere eit tidleg raigrasbeite til kopplam, bør ein så ei blanding av Italiensk og Westerwolsk raigras. Italiensk raigras er det beste beitegraset, men Westerwoldsk kjem tidlegare, difor bør det vera med. Bruk 3,5 – 4 kg såfrø pr dekar, 75 % Italiensk og 25 % Westerwoldsk raigras.

  • Auka salet med 30 %

    (15.05.17) Nortura har hatt stort trykk på sal av lam for å redusere lagra fram mot ny lammesesong. Dette har resultert i ein salsvekst på 30 % eller 573 tonn ved utgangen av april.

  • Rekorddeltakelse på Lam 2017

    (06.02.17) Den 7. lammekongressen ble arrangert helga 4.-5. februar 2017 på Clarion Hotel Air i Stavanger, hele 560 deltakere er rekord for kongressen som arrangeres hvert 3. år av Nortura og Norsk Sau og Geit.