Lam til Proffmarkedet!

(03.07.24) Som alltid er Nortura Proff opptatt av å være et førstevalg hos sine storhusholdningskunder på småfe.

Fårikal take-away

Av: Morten Kristensen, kategorisjef. Foto: Nortura

Vi jobber kontinuerlig med sortiment for å være en attraktiv leverandør i våre segment. Korrigeringer gjort i sortiment, har ført til at vi i fjor kom godt i gang med salg av ferskt lam allerede i slutten august. Vi ser at restaurantmarkedet er tidlig ute med å sette høstens lam på menyen og det er derfor svært viktig at vi er leveringsdyktige fra starten av, noe vi lyktes med i sesongen 2023.

I tillegg til å levere førsteklasses råvarer av lam i sesong, så er vi en stor aktør inn mot det offentlige. Vi har tydelige målinger som viser at offentlig sektor som består av kantiner, sykehus og sykehjem osv. er en god bidragsyter til å sette sau og lam på menyen. Den klassiske lamme steika har fortsatt god innpass på menyene rundt omkring i det ganske land. Og for å ikke glemme de klassiske rettene som fårikål og lammefrikassé. I disse rettene får vi god avsetning på benfritt fårekjøtt som har vokst seg til en av våre største produkter i kategorien småfe.

Høsten er en travel tid, og vi må sikre oss de stykningsdelene som fryses inn for at vi skal kunne levere hele året. Lammenakke og lammeribbe er to stykningsdeler vi har hatt økende etterspørsel på og dessverre ikke klarte å bygge stort nok lager av ved forrige sesong, men vi tar med oss erfaringen når vi nå legger prognoser for kommende sesong.

Nok en gang ser vi frem til en ny sesong hvor vi i felleskap skal skape nye verdier av småfeproduksjonen.

Takk for strålende samarbeid!

Lammebog med sjysaus og saltbakte beter
Lammebog med sjysaus og saltbakte beter

Besøk gjerne vår nettside norturaproff.no for inspirasjon og matglede!