Nye lanseringer i Proffmarkedet!

(30.06.25) Nortura PROFF ønsker å være en foretrukket leverandør av småfe inn til storhusholdningsmarkedet og jobber stadig med forbedringer av sortimentet.

Skivet bog av ungsau, med spisskummen, chili og couscous.Av: Eskil Josten, kategorisjef småfe Nortura PROFF

Bilde: Skivet bog av ungsau, med spisskummen, chili og couscous.

Nortura PROFF har fått ny kategorisjef for småfe; Eskild Josten startet i jobben i oktober 2024 og han har brukt mye tid på å sette seg inn i varegruppene vi har i vårt sortiment for lam og sau. En av hans viktigste oppgaver, er å utvikle sortimentet til å være attraktivt for kunder - og sikre salg.

Eskild er utdannet kokk, har bred erfaring fra bransjen vår - og kommer sist fra rollen som matfaglig ansvarlig i ISS, et dansk firma som jobber med bl.a. tilrettelegging for matservering i bedrifter.

Vi vet at restaurantmarkedet er tidlig ute med å sette lam på menyen, der noen allerede har det på menyen gjennom sommeren mens andre venter til litt ute i august. Dette krever at vi er klare til å levere det våre kunder trenger. Vi har lykkes bra med dette de siste sesongene, og ser ingen grunn til at vi ikke skal klare det i år også. Tilgangen på råvare og vareflyt på sesongvarene er noe vi følger meget tett opp.

Det er ikke bare gjennom sesongen våre kunder ønsker lam og sau på menyen. Mange ønsker å ha dette tilgjengelig store deler av året. Dette krever god planlegging gjennom slaktesesongen, der vi jobber med å sikre oss de styknings delene som må fryses inn for at vi skal være leveringsdyktige – også i andre deler av året. Med dette som utgangspunkt har vi jobbet frem to nye lanseringer for HoReCa-markedet (hotell, restaurant og catering) til høsten; Ungsau bogknoke og Ungsau skivet bog. Begge produktene vil være Gilde-merket.

Skivet bog av ung sau
Skivet bog av ung sau

Bogknoke av ung sau
Bogknoke av ung sau

Ungsau er en råvare vi mener fullt og helt kan være med å komplementere lam til våre kunder. Basert på kunde behovet der ute, ser vi det som både riktig og nødvendig å lansere utvalgte stykningsdeler av Ungsau. I tillegg til høstens to lanseringer, jobber vi også med fire nye lanseringer i samme serie tidlig i 2026. Det blir utrolig spennende å følge disse lanseringene.

Det at mange i storhusholdningsmarkedet opplever større variasjon i råvaretilgang gjennom året, det være seg tilgang på utvalgte grønnsaker, kjøtt, fisk og frukt, vil det skape plass for økt omsetning av kategorien småfe i sin helhet. Dette gir oss en mulighet til å jobbe frem flere spennende produkter av spesielt ungsau og sau, men også lam. Dette vil gi våre kunder økt tilgang til en fantastisk råvare.

Vi i Nortura PROFF gleder oss veldig til å fortsette å utvikle sortimentet for lam, ungsau og sau til vårt marked, og ser frem til en ny sesong der vi sammen skal skape nye verdier.

Takk for et strålende samarbeid.

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)