Sørg for gyldig KSL i god tid før ny slaktesesong

(03.07.24) Det er bare slakt fra gårdsbruk med gyldig KSL som kan inngå i produkt med «Nyt Norge»-merking. Kjøttbransjen ønsker at «Nyt Norge»-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette styrker tilliten til norsk mat.

LOGO

Pristrekk for ikke KSL-godkjente slakt er på 40 % av avregningspris for alle slakterier i Norge. I tillegg blir det ikke utbetalt Stjerne- og Gourmetlamtillegg på slakt fra gårder uten gyldig KSL. Det er heller ikke mulig å melde inn slakt elektronisk uten å ha gyldig KSL.

Bare 463 slakt eller 0,07 % av alle sau/lam Nortura slakta i 2023 fikk trekk på grunn av manglende KSL. Det er veldig bra! KSL melder likevel at en del må purres på epost, SMS og til slutt brev, før egenrevisjonen kommer på plass. Det tar tid og koster penger. Vi oppfordrer derfor om å ha gyldig KSL på plass i god tid før ny slakte - sesong.

Gå inn på stiftelsennorskmat.no klikk på «LOGG INN KSL» og sjekk når egenrevisjonen går ut på dato. Skjer dette midt i slaktesesongen, så gjennomfør egen revisjon så fort som mulig. Da slipper du å tenke på dette en travel høstdag.

Sørg for å lukke alle relevante avvik og meld fra om dette til KSL. Et relevant avvik er viktig for matsikkerheten og/eller dyrevelferden, derfor bør avvik følges opp raskt.

Trenger du hjelp til å gjennomføre egenrevisjon eller lukke avvik, kan du kontakte Stiftelsen Norsk Mat på tlf. nr. 24 14 83 00.