Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Endringer i leveringsvilkår fra 2. januar 2023

  (02.01.23) Grunnet kraftig kostnadsvekst og behov for å stimulere ytterligere til rasjonalitet i samhandlingen mellom bonden og Nortura, justeres flere betingelser på slakt og livdyr fra 2. januar 2023.

 • Pris og tilskudds-endringer på småfe i første halvår 2023

  (19.12.22) Nortura har tidligere presentert engrosprisløypa for sau og lam for første halvår. Nå har konsernstyret vedtatt budsjett og hatt en gjennomgang av nettonoteringa. Vi kan dermed presentere prognose for endringer avregningspriser for første halvår. Vi tar også med endringer i tilskudd som Nortura betaler ut på vegne av staten.

 • Vil rekruttere saueklippere med nytt skoletilbud

  (08.11.22) Fra høsten 2023 kan ungdommer velge et helt skoleår med saueklipp, på Hallingdal Folkehøgskule i Gol. – Et viktig tilbud for å rekruttere nye saueklippere, sier Eirik Kolbjørnshus, leder for Nortura klyppeteam.

 • Ny innmeldingsløsning for småfe

  (Oppdatert 02.09.22) Tirsdag 16. august lanseres en ny innmeldingsløsning for småfe som blir første del av nye Min side. Det er kun innmelding av småfe som er i den første versjonen som lanseres nå.

 • Først ute med innmelding i ny løsning

  (17.08.22) Tirsdag 16. august ble nye Min side med innmeldingsløsning for småfe lansert. Løsningen ble koblet opp kl. 16 på ettermiddagen. Med tilpasninger på medlemssidene ble informasjon om at løsningen var på plass sendt ut på sms til småfeprodusentene kl. 16:26. Ett minutt senere var første innmelding registrert!

 • Animalias beste tips for bruk av Sauekontrollen i en travel høstsesong

  (06.07.22) Se deg om på førstesida, den har kommet med nytt design i år. Den har nå snarveier til registreringer og rapporter som er aktuelle for sesongen, i tillegg til noen utvalgte tall for besetningen. Du får raskt oversikt over om det er avviste slakt, manglende vekter, dyr solgt til deg e.l. du bør ta stilling til under Varslinger. Ønsker du å legge til dine egne snarveier til rapporter du bruker mye, har du mulighet til det.

 • Trivsel i flokken gir gode ROS-resultater

  (06.07.22) Sauebonde Irene Haugalien (29) er blant de 100 Nortura-produsentene i landet som har fått utdelt Norturas heder i porselen for god slaktekvalitet, ROS-tallerkenen.

 • Ull er GULL

  (06.07.22) Det er stor etterspørsel i markedet etter norsk ull. Crossbred ull av beste klasse, også kalt C1 ull, er ønsket av ullfabrikkene, forklarer rådgiver Eirik Kolbjørnshus i Nortura.

 • Heltidsøkonom og deltidsbonde

  (03.06.22) I lamminga er Linda Gjerde Myren heltidsbonde. Ellers er hun regnskapsfører og daglig leder i et regnskapskontor. Det kommer godt med i hennes nye rolle som styremedlem i Nortura SA.