Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Animalias beste tips for bruk av Sauekontrollen i en travel høstsesong

  (06.07.22) Se deg om på førstesida, den har kommet med nytt design i år. Den har nå snarveier til registreringer og rapporter som er aktuelle for sesongen, i tillegg til noen utvalgte tall for besetningen. Du får raskt oversikt over om det er avviste slakt, manglende vekter, dyr solgt til deg e.l. du bør ta stilling til under Varslinger. Ønsker du å legge til dine egne snarveier til rapporter du bruker mye, har du mulighet til det.

 • Trivsel i flokken gir gode ROS-resultater

  (06.07.22) Sauebonde Irene Haugalien (29) er blant de 100 Nortura-produsentene i landet som har fått utdelt Norturas heder i porselen for god slaktekvalitet, ROS-tallerkenen.

 • Ull er GULL

  (06.07.22) Det er stor etterspørsel i markedet etter norsk ull. Crossbred ull av beste klasse, også kalt C1 ull, er ønsket av ullfabrikkene, forklarer rådgiver Eirik Kolbjørnshus i Nortura.

 • Heltidsøkonom og deltidsbonde

  (03.06.22) I lamminga er Linda Gjerde Myren heltidsbonde. Ellers er hun regnskapsfører og daglig leder i et regnskapskontor. Det kommer godt med i hennes nye rolle som styremedlem i Nortura SA.

 • Opptak av fagmøte om elektronisk sporing av sau

  (24.03.22) Er elektronisk sporing svaret på ein del av utfordringane rundt sau på utmark? I dette fagmøtet har Norturas fagsjef på småfe, Finn Avdem, invitert dei ulike leverandørane av elektronisk sporing.

 • Ny Nortura-sauebonde samling i Bergen

  (07.03.22) – 19 ferske og komande sauebønder var samla på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen fredag 4. og laurdag 5. mars, fortel fagsjef småfe Finn Avdem.

 • Agder på Stjernelam-toppen

  (17.01.22) Endeleg vart det mogleg å få laga ferdig slaktestatistikken for Lammesesongen 2021. Den syner at vi slakta litt under 620 000 lam i sesongen 2021, ca 15 500 færre enn i 2020.