Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • Lammeringstillegg økes frå nyttår

  (17.12.19) Konsernstyret i Nortura har vedtatt å øke lammeringstillegget med kr 5,- per dyr levert fra besetninger organisert i lammering fra 1. januar 2020. Tillegget blir da kr. 15,- per dyr.

 • Nortura saueskole i Finnmark

  (27.09.19) Nortura sammen med Arktisk kompetansesenter for sau (AKS) og SàpmiAgri inviterer sauebønder i Finnmark til å delta på et kurs i sauedrift under arktiske forhold. Dette kurset er en del av prosjektet "Kjøtt i Troms og Finnmark".

 • Mædi påvist hos sau i Trøndelag

  (18.07.19) Det er påvist mædi i en sauebesetning i Trøndelag. Funnet ble gjort i en rutineprøve tatt på slakteri, som en del av overvåkingsprogrammet for sykdommen.

 • 99,8 % Oppslutning om Kvalitetssystem i Landbruket (KSL)

  (09.07.19) Kjøttbransjen ble fra 1. april 2018 enige om en ny avtale der bare slakt fra gårdsbruk med aktivt KSL skal inngå i produkt med "Nyt Norge"- merking. Kjøttbransjen ønsker at "Nyt Norge"-merket både skal garantere at maten er norsk og produsert av bønder som kan dokumentere at de følger norske lover og regler. Dette skal styrke tilliten til norsk mat.

 • Norske designere velger norsk ull

  (04.07.19) Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer og gründer som har lansert sin egen merkevare ESP, som består av eksklusive plagg i norsk ull. I vinter ble hun tildelt Jacob-prisen, en av de høyeste utmerkelsene innen norsk design.

 • Eldsjeler for sauen

  (04.07.19) Dersom du skal ha eit møte med leiaren for Bondelaget, Sau og Geit og lammeringen i Hamarøy og Tysfjord, så treng du ikkje å kalle inn så mange. Ragnhild Engan er nemleg leiar for alle desse lokallaga. I tillegg er ho AU-medlem småfe for Nord-Noreg, og leiar i det nasjonale Fagutvalet for småfe i Nortura.

 • Årets vinnere på Husdyrtreff Sau

  (07.06.19) Det var rekordhøy oppslutning om årets Husdyrtreff, og vinnere på sau ble Tiril Undheim fra Undheim og Ramona Egeland fra Mandal, agronom elever ved KVS Lyngdal.