Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • – Ikke gi opp- gi heller gass!

    (09.03.20) Det sa Laila Hoff, fjellbonde og landbruksskolelærer, som driver gården Krutådal i Hattfjelldal, på lammekongressen i Tromsø i helga. Med mottoet «vi er mange vil bli flere, vi er flinke vil bli bedre» skapte foredraget inspirasjon og mot for mange yrkesbrødre og -søstre.

  • E-læringskurs om dyrehelse og smittevern

    (05.03.20) Animalia tilbyr nå et e-læringskurs for å dekke kompetansekravet i den nye dyrehelseforskriften som trådte i kraft 1. januar 2020. Modulene for storfe- og sau er klare til bruk.

  • Agder på Stjernelamtoppen 2018

    (Sist oppdatert 02.01.19) Da har vi fått inn slaktedata for årets siste slakteveker for lam. I desse vekene slakta Nortura 17 600 lam, det er vel 3000 færre lam enn i dei same vekene i 2017. Medel slaktevekt er heilt lik med fjoråret, 16,3 kg. Medel feitgruppe var 5,6 (2+/2) og medel klasse 7,3 (R-/R). 66,5 % av desse lamma greidde Stjernelam-krava.

  • Feil merking av sau, verar og lam tek mykje tid!

    (14.03.18) Dei tilsette på Medlemssentra i Nortura bruker mykje tid på å vera "detektivar" for å finne ut kven som skal ha slakteoppgjer for dyr som er feilmerka. Tid er pengar, og det er bonden som betaler desse pengane. Feil merking gjeld spesielt innkjøpte dyr.

  • MRSA: felles anbefalinger for testing av personer som skal inn i svine- og drøvtyggerbesetninger

    (Sist endret 02.01.17) Folk den viktigste smittekilden til MRSA i norske husdyrbesetninger. MRSA har en betydelig større utbredelse blant folk enn blant norske husdyr. Personer som er bærere av MRSA og som har tett kontakt med husdyr kan overføre denne smitten til dyra. Dette gjelder både i svine-, storfe- og småfebesetninger. Et avgjørende tiltak for å hindre MRSA-smitte er derfor å teste personer som kan ha økt risiko for å være MRSA-bærere.