Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

 • E-læringskurs om dyrehelse og smittevern

  (05.03.20) Animalia tilbyr nå et e-læringskurs for å dekke kompetansekravet i den nye dyrehelseforskriften som trådte i kraft 1. januar 2020. Modulene for storfe- og sau er klare til bruk.

 • Festdag for saueentusiastar

  (26.02.20) Ein litt grå laurdag i februar samla sauefolket rundt Sandnes seg til ein dag fylt med fagleg påfyll, praktiske tips og den gode drøsen – og sau på grillen.

 • Mædi påvist hos sau i Trøndelag

  (18.07.19) Det er påvist mædi i en sauebesetning i Trøndelag. Funnet ble gjort i en rutineprøve tatt på slakteri, som en del av overvåkingsprogrammet for sykdommen.

 • Norske designere velger norsk ull

  (04.07.19) Elisabeth Stray Pedersen er en norsk designer og gründer som har lansert sin egen merkevare ESP, som består av eksklusive plagg i norsk ull. I vinter ble hun tildelt Jacob-prisen, en av de høyeste utmerkelsene innen norsk design.

 • Eldsjeler for sauen

  (04.07.19) Dersom du skal ha eit møte med leiaren for Bondelaget, Sau og Geit og lammeringen i Hamarøy og Tysfjord, så treng du ikkje å kalle inn så mange. Ragnhild Engan er nemleg leiar for alle desse lokallaga. I tillegg er ho AU-medlem småfe for Nord-Noreg, og leiar i det nasjonale Fagutvalet for småfe i Nortura.