Arkiv for nyheter og artikler på småfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Lammesesongen 2020: Viken på Stjernelam-toppen

    (21.12.20) I dei to siste vekene med slakting av lam i Nortura, veke 49 og 50 (30. november t.o.m. 13. desember) slakta Nortura 10 200 lam med medel slaktevekt 16,5 kg, medel klasse R- (7,2) og medel feittgruppe 2/2+ (5,7). 78 % av lamma fekk utbetalt Stjernelam-tillegg, slettes ikkje verst så seint i sesongen.

  • Unngå hygienetrekk!

    Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk på kr 120 for dyr som ikke kan klippes reine. Dette er et ergerlig trekk å få.

  • Slakting av sau og lam hittil i år

    (12.05.20) Hittil i år, per uke 18 (3. mai) har Nortura slakta i underkant av 28 000 lam og 10 400 sau/ung sau. Det er en liten økning på 3 % for lam, mens for sau/ung sau på samme nivå som 2019.

  • Nortura slakter fremdeles dielam

    (Sist endret 20.04.20) Selv om Nortura avviklet Sommerlam-varestrømmen i fjor på grunn av liten etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. Vi har en del kunder med ferskvaredisk som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende.

  • – Ikke gi opp- gi heller gass!

    (09.03.20) Det sa Laila Hoff, fjellbonde og landbruksskolelærer, som driver gården Krutådal i Hattfjelldal, på lammekongressen i Tromsø i helga. Med mottoet «vi er mange vil bli flere, vi er flinke vil bli bedre» skapte foredraget inspirasjon og mot for mange yrkesbrødre og -søstre.

  • Lam 2020 i storslåtte nordnorske omgivelser

    (06.03.20) I dag var starten på lammekongressen «Lam 2020» som arrangeres nå i helga 6.-8. mars i Tromsø. Deltakerne som hadde meldt seg på busstur med besøk i utvalgte sauebesetninger fikk en flott opplevelse i storslåtte nordnorske omgivelser og nordnorsk snøvær. Tre fjøsbesøk hos flinke sauebønder i en landsdel som ofte topper kvalitetsskalaen i landet på «ROS-analysene».