Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Heltidsøkonom og deltidsbonde

    (03.06.22) I lamminga er Linda Gjerde Myren heltidsbonde. Ellers er hun regnskapsfører og daglig leder i et regnskapskontor. Det kommer godt med i hennes nye rolle som styremedlem i Nortura SA.

  • Prisløyper engrosprisendringer 2. halvår 2022

    (30.05.22) Konsernstyret i Nortura fastsatte 23. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 2. halvår 2022. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme.

  • Forenkla ROS-analyse for 2021 endeleg klar!

    (12.05.22) Det blir jobba for fullt med utvikling av nødløysingar for innmelding av slakt i Nortura etter dataangrepet før jul og Min Side måtte takast ned. ResultatOversiktSlaktedata (ROS-analysen) låg også på Min side. Nå er endeleg ROS-analysen klar!

  • Tid for kje

    (Oppdatert 28.04.22) Neste uke (2. - 8. mai) har Gilde salgskampanje på Stjernekje i samarbeid med de fleste Meny-butikkene, Jacobs, Coop MEGA i Sør- og Midt-Norge og CC-butikkene på Gjøvik og Hamar. Dette er andre kampanjeuke i år, den første var midt i mars.

  • Opptak av fagmøte om elektronisk sporing av sau

    (24.03.22) Er elektronisk sporing svaret på ein del av utfordringane rundt sau på utmark? I dette fagmøtet har Norturas fagsjef på småfe, Finn Avdem, invitert dei ulike leverandørane av elektronisk sporing.

  • Hvordan få friske og livskraftige lam

    (Oppdatert 01.03.22) Lamminga er en av de mest spennende og samtidig mest kritiske periodene i saueåret. Det viser seg at lammetapet rundt fødsel utgjør en stor del av det totale tapet.

  • Ny Nortura-sauebonde samling i Bergen

    (07.03.22) – 19 ferske og komande sauebønder var samla på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen fredag 4. og laurdag 5. mars, fortel fagsjef småfe Finn Avdem.

  • Har du alt klart til lamminga?

    (Sist endret 01.03.22) Lammingstida er ei travel tid som det er viktig å planleggja godt. Ein godt forberedt lammingssesong gir overskot til å berge fleire lam!