Søk:

Du er her: Hovedsiden / Storfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 47/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 47/2017

  (10.11.17) Livdyrmarked UKE 47

 • Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  Prognosen 2018 – Overskudd av sau/lam og gris

  (16.11.17) Den nye prognosen for 2018 viser at sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Overskuddet av gris er økende neste år og nærmer seg grensen for hva som kan håndteres, selv med reguleringseksport som fortsatt tilgjengelig balanseringsvirkemiddel.

 • Få en virusfri besetning – slik tar du prøvene

  Få en virusfri besetning – slik tar du prøvene

  (01.11.17) Ett år siden oppstarten av kontrollprogrammet viser at stadig flere besetninger blir friske for virusene BRSV og BCoV og får grønn status. Å ha en virusfri besetning reduserer risikoen for økonomiske tap og gir sikker livdyrformidling. Få oversikt over din status ved å ta de nødvendige prøvene i dag.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  Siste prisendring og prisprognose storfe

  (20.10.17) Fra mandag 23. oktober er det mindre justeringer i avregningsprisene for storfe grunnet reduserte hudverdier. Avregningsprisen for ung okse, kastrat og kvige reduseres med kr 0,01 per kg, for unku, ku og okse reduseres prisen med kr 0,11 per kg.

 • Lite grovfôr – det er muligheter!

  Lite grovfôr – det er muligheter!

  (12.10.17) – Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås, sier tilførselsleder storfe i Nortura, Bengt Egil Elve.

 • Markedssituasjon for livdyr og fôringsdyr

  Markedssituasjon for livdyr og fôringsdyr

  (11.10.17) – Vår og sommer har vært utfordrende for en del områder når det gjelder beite og grovfôr-produksjonen, hardest rammet er nok en del områder på Sør-Vestlandet. Derfor har vi enda god tilgang på avlsdyr melk og kjøtt, sier livdyrsjef Odd Finnesand.

 • Vellykkede markadager ammeku

  Vellykkede markadager ammeku

  (02.10.17) – Det var tre meget vellykkede markadager som ble holdt i Sandane, Luster og Naustdal 26. – 28. september. Godt oppmøte var det alle dagene, sier storferådgiver Tonje M. I. Heggertveit.

 • Ny fagartikkel om disponering av fôret gjennom vinteren

  Ny fagartikkel om disponering av fôret gjennom vinteren

  (25.09.17) Vi har flere livdyr tilgjengelig, og det er mindre interesse siden mange har lite grovfôr i år. – Nå er det derimot gode værmeldinger fra Egersund til Alta så slått som enda står ute kan kanskje reddes, sier Øystein Havrevoll i Nortura.

 • Livdyr til salg – eller ledig plass, kontakt oss!

  Livdyr til salg – eller ledig plass, kontakt oss!

  (20.09.17) Unormalt store nedbørsmengder og manglende godværsdager på Sør-Vestlandet skaper utfordringer også i livdyrhandelen. Store deler av regionen har både mindre- og dårligere grovfôr enn normalt. I tillegg står enda en del områder med overvann der grovfôret ikke kan reddes.

 • Mister du storfemerker?

  Mister du storfemerker?

  (18.09.17) Både vi i Nortura og OS ID erfarer at noen storfebønder strever med å plassere det elektroniske merke riktig, og for enkelte av dem resulterer det i merketap. Riktig plassering er helt vesentlig for at merket skal sitte.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 26 artikler