Søk:

Du er her: Hovedsiden / Storfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 12/2018

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 12/2018

  (16.03.18) Livdyrmarked UKE 12

 • Prognosen 2018 – Økende overskudd av gris

  Prognosen 2018 – Økende overskudd av gris

  (14.03.18) Den nye prognosen for 2018 viser et økende overskudd av gris som følge av nedjustert salg. Prognosen viser at sau og lam fortsatt står overfor en krevende markedssituasjon. For egg viser prognosen tilnærmet balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Markedet for storfe preges fortsatt av underskudd av norsk vare, men underskuddet er minkende sammenlignet med de foregående årene.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  Siste prisendring og prisprognose storfe

  (09.03.18) Fra og med mandag 12. mars reduseres avregningsprisene for ungokse, kvige og kastrat med 7 øre per kg, ungku, ku og okse med 13 øre per kg, kalv over 50 kg med 6 øre per kg, og kalv under 50 kg med 4 øre per kg. Endringene er grunnet reduserte hudverdier.

 • Nortura livdyr – vinter 2017/18

  Nortura livdyr – vinter 2017/18

  (08.03.18) La oss først få beklage en del av høst- og vinterutfordringene. Store deler av landet har i vinter fått føle på fôrmangel og fôrkvalitetsutfordringer. I tillegg har BRSV og BCoV (storfehoste og diare) utfordra næringen.

 • Retningslinjer livdyromsetning og smittsomme klauvsjukdommer storfe

  Retningslinjer livdyromsetning og smittsomme klauvsjukdommer storfe

  (Sist endret 12.01.18) I lokale områder opplever næringen større utbredelser av Digital Dermatitt og Klauvspalteflegmone. For å unngå videre smitte, og samtidig å ivareta en kontrollert livdyrtrafikk, har representanter fra flere organisasjoner, i samarbeid med Mattilsynet i Rogaland utarbeidet følgende anbefalinger.

 • Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  (Sist endret 10.01.18) I 2010 kom ei ny forskrift: "Forskrift om sporbarhet og merking av storfe og storfekjøtt". Den blir ofte kalla "Hygieneforskriften", og skal blant anna sikra at vi har riktig identitet på dyra når dei kjem inn til slakt, og at vi ikkje slaktar dyr som har restriksjonar på grunn av behandling.

 • Endring av innmeldingstillegg og kvalitetstilskudd storfe

  Endring av innmeldingstillegg og kvalitetstilskudd storfe

  (29.12.17) Fra 1. januar 2018 deles ordningen for innmeldingstillegg storfe opp i 3 deler. Det er ingen endringer i tillegget ut over at vektkravet fjernes, dette er en ren teknisk endring. Satsen for kvalitetstilskudd storfe endres og det stilles krav til fett.

 • Plasser RFID-storfemerket i venstre øre

  Plasser RFID-storfemerket i venstre øre

  (04.12.17) Bransjen har ønsket en felles regel for plassering av det elektroniske storfemerket i venstre øre, dette forenkler plassering av elektroniske lesere både ute hos bonden og på slakteriet.

 • Prisløype for storfe framover våren

  Prisløype for storfe framover våren

  (29.11.17) Det er tidligere informert om engrosprisendringer og omsetningsavgift for 2018, her er et sammensatt oppsett for prisløypa for storfe fra årsskiftet.

 • Nytt produsentnummer grunnet kommune- og fylkesreguleringer

  Nytt produsentnummer grunnet kommune- og fylkesreguleringer

  (27.11.17) Fra 1. januar 2018 blir Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag sammenslått til Trøndelag fylke med nytt fylkesnummer 50.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 22 artikler