Søk:

Du er her: Hovedsiden / Storfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Mister du storfemerker?

  Mister du storfemerker?

  (18.09.17) Både vi i Nortura og OS ID erfarer at noen storfebønder strever med å plassere det elektroniske merke riktig, og for enkelte av dem resulterer det i merketap. Riktig plassering er helt vesentlig for at merket skal sitte.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 38/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 38/2017

  (15.09.17) I uke 38 er det igjen overskudd i smågrismarkedet. Det er et stabilt underskudd i foringsdyrmarkedet når det gjelder oksekalv, mens det er overskudd av kvigekalver. I stammedyrmarkedet mangler vi kommende uke kyr, mens vi har overskudd av livkalv/åringer og kviger. Når det gjelder kjøttfe så er det balanse/overskudd på de fleste varianter. Vær oppmerksom på at det er regionale forskjeller så ta kontakt.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  Siste prisendring og prisprognose storfe

  (15.09.17) Fra mandag 18. september fjernes det ekstra avtaletillegget for storfe.

 • Endring av prisløype for storfe

  Endring av prisløype for storfe

  (Oppdatert 14.09.17) Betydelig større slakting enn forventet av ung okse gjennom sommer og tidlig høst, har medført behov for å justere prisløypa for storfe. Uten denne justeringen ville gjennomsnittlig engrospris for 2. halvår 2017 blitt høyere enn vedtatt planlagt gjennomsnittlig engrospris.

 • Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  Prognosen 2018 – Overskudd av lam, gris og egg

  (07.09.17) Den første prognosen for 2018 viser at vi for sau og lam fortsatt står overfor en svært krevende markedssituasjon. Også for gris forventes et overskudd neste år, men her har vi fortsatt reguleringseksport som virkemiddel til å balansere markedet. Prognosen viser også et overskudd av egg i 2018.

 • Nominer din kandidat til Sølvkalven

  Nominer din kandidat til Sølvkalven

  (07.09.17) Nå er det klart for å nominere til Sølvkalven 2017!

 • Biffakademiet i Tromsø og i Hamar-området

  Biffakademiet i Tromsø og i Hamar-området

  (Sist endret 31.08.17) Biffakademiet er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon! Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura hvor målgruppen er produsenter med bra kunnskap og erfaring fra storfekjøttproduksjon, men som ønsker å utvide kunnskapen på dette området betydelig. Nå er det klart for påmelding til modul 3.

 • Prisen på storfe

  Prisen på storfe

  (Sist endret 11.09.17) Fra og med mandag 4. september til og med mandag 2. oktober vil utbetalingsprisen reduseres med kr 5,21 pr kg!

 • Nasjonal dugnad skal hindre spredning av smittsom hoste og diaré!

  Nasjonal dugnad skal hindre spredning av smittsom hoste og diaré!

  (21.08.17) Besetninger som får smittsom hoste (BRSV) eller smittsom diaré – såkalt vinterdysenteri (BCoV) kan påføre enkelt produsenter økonomiske tap på opptil 300.000 kroner. Det årlige tapet for norsk storfeproduksjon er beregnet til ca. 150 millioner!

 • Kalvekampanje – få 600 kr ekstra pr kalv!

  Kalvekampanje – få 600 kr ekstra pr kalv!

  (Sist endret 15.08.17) – Beitesesong går mot slutten, og dermed kan det være fornuftig å skille kalven fra mora og melde de inn til formidling. Husk at fram til 24. september har Nortura kalvebonus på kr. 600,- pr stk, sier livdyrsjef Odd Finnesand i Nortura.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 23 artikler