Søk:

Du er her: Hovedsiden / Storfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Avlsplan for krysningsavl

  Avlsplan for krysningsavl

  (27.07.17) I april lanserte Storfekjøttkontrollen en avlsplan for renraseavl. Nå har det også blitt lansert en avlsplan beregnet for krysningsavl.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 30/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 30/2017

  (21.07.17) I uke 30 er det overskudd i smågrismarkedet over hele landet, minst i nord. Det er fortsatt underskudd i foringsdyrmarkedet. Vi mangler noen livkalver, kviger og kyr, i varierende mengder avhengig av region. Når det gjelder kjøttfe så er det et visst overskudd av ubedekte dyr, mens vi mangler noen drektige dyr.

 • Tommy Heffernan - Tommy The Vet

  Tommy Heffernan - Tommy The Vet

  (05.07.17) Under et internasjonalt kurs ble vi kjent med en Irsk dyrlege Tommy Heffernan. Han har trukket seg delvis tilbake fra praksis, og forsøker å selge kunnskap. Han sier egentlig det samme som norske dyrleger og rådgivere, men det er alltid litt spennende å se fra en annen synsvinkel.

 • Kalvekampanje – få 600 kr ekstra pr kalv!

  Kalvekampanje – få 600 kr ekstra pr kalv!

  (Sist endret 04.07.17) Det er stor satsing i storfekjøttproduksjonen, og Nortura har dermed stor etterspørsel etter fôringskalv. Med god erfaring fra i fjor høst er kalvebonus innført for å dekke etterspørselen. Fra 5. juni til 24. september har Nortura kalvebonus på kr. 600,- pr stk.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  Siste prisendring og prisprognose storfe

  (30.06.17) Fra mandag 3. juli økes avregningsprisen på ung okse, kastrat og kvige med kr 1,19 pr kg, ung ku, ku og okse med kr 1,18 pr kg og kalv med kr 1,14 pr kg. Endringene skyldes økt engrospris, endringer i hud- og innmatverdier, slaktekostnader. Som tidligere varslet reduseres det ekstra avtaletillegget for storfe tilsvarende avregningsprisøkningen slik at oppgjørsprisen i praksis blir uendret.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt svært krevende markedssituasjon for sau og lam

  (22.06.17) Markedssituasjonen for sau og lam er fortsatt svært krevende til tross for stor salgsvekst hittil i år. Det er også et overskudd av gris, mens markedet for egg tilnærmet er i balanse etter at det er gjennomført førtidsslakting. Situasjonen på storfe preges fortsatt av stort underskudd, men underskuddet er minkende.

 • Jønsberg ble Husdyrtreffvinnere på storfe – spesialisert kjøttproduksjon

  Jønsberg ble Husdyrtreffvinnere på storfe – spesialisert kjøttproduksjon

  (09.06.17) Årets vinnere på Storfekjøtt, Kirsten Bjerkestrand Sørby fra Grue og Mattis Berg Nyhuus fra Trysil er begge 18 år gamle og har i vinter gått på VG 2 Naturbruk ved Jønsberg Videregående skole. Begge to er genuint opptatt av storfekjøttproduksjon og ser for seg å jobbe med dette senere.

 • Tomb Husdyrtreffvinner på storfe – melk

  Tomb Husdyrtreffvinner på storfe – melk

  (09.06.17) Årets vinnere fra Tomb, Tuva Hagberg Andersen, Frederic Granberg, Karen Bolli Halås, Ingebjørg Løset Øpstad og Hans Jørgen Østby, utmerka seg med en god kunnskap om samvirke.

 • Prising storfe gjennom sommer og høst

  Prising storfe gjennom sommer og høst

  (Sist endret 01.06.17) Som kjent er det telledato 1. oktober i år. Det gir Nortura utfordringer både med hensyn til slaktekapasitet i en travel høstsesong, og med markedsbetjeningen. Selv for storfe, som har stor underdekning totalt for året, kan det oppstå betydelige overskudd på høsten når slaktingen er størst og etterspørselen minst. Dette forsterkes av telledato 1. oktober. Nortura vil derfor legge opp en prisløype som gir topp-pris i løpet av juni.

 • Ringorm

  Ringorm

  (12.05.17) Ringorm har nesten vært utryddet i de siste 20 år, men det har vært noen utbrudd den siste tiden. Derfor er det flere bruk som i løpet av det siste året har fått påvist ringorm, eller fått restriksjoner som kontaktbesetning.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 25 artikler