Søk:

Du er her: Hovedsiden / Storfe /Siste nytt

Verktøylinje

Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

Du kan abonnere på nyheter spesifikt for ditt dyreslag fra Nortura Medlem. Gå til Nyhetsbrev for å abonnere.

 • Norturapris til beste NRF kjøttokse

  Norturapris til beste NRF kjøttokse

  (24.03.17) Per Magnus og Lise L. Værdal fra Inderøy ble på Genos årsmøte tildelt prisen for beste NRF kjøttokse 2016 for oksen 11330 Sakshaug.

 • Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 13/2017

  Totalmarkedet for livdyr i Nortura uke 13/2017

  (24.03.17) I uke 13 er det fortsatt underskudd i smågrismarkedet, og dette gjelder i alle regioner. Det er underskudd av fôringsokser. I stammedyrmarkedet mangler det livkalver, kviger og kyr, i varierende mengder (det er regionale forskjeller). Når det gjelder kjøttfe så er det et visst overskudd landet sett under ett, men vi mangler drektige lettrase dyr. Det er regionale forskjeller. Det er nye salgsvilkår fra årsskiftet.

 • Elektroniske storfemerker som faller ut?

  Elektroniske storfemerker som faller ut?

  (23.03.17) OS ID har de siste par årene fått henvendelser fra storfeprodusenter om at flere øremerker enn før knekker og mistes. – Vi har i denne perioden gjort analyser av merker og besetninger som har hatt disse utfordringene, og forbedret merkene, sier salgssjef i OS ID, Pål Kjellesvig Dalløkken.

 • Siste prisendring og prisprognose storfe

  Siste prisendring og prisprognose storfe

  (17.03.17) Fra mandag 20. mars økes avregningsprisen for storfe og kalv med kr 0,50 per kg. Endringen skyldes redusert omsetningsavgift.

 • Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  Prognosen 2017 – Fortsatt stort overskudd av sau og lam

  (09.03.17) Den nye prognosen bekrefter den meget krevende markedssituasjon for sau og lam. Det prognoseres også noe overskudd av gris og egg, men for disse produksjonene er overskuddet av en størrelse som er håndterbart innenfor tilgjengelige reguleringsvirkemidler. Storfe preges fortsatt av underskudd, selv om det er noe redusert fra forrige prognose.

 • Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  Sikre riktig informasjon om slaktedyr

  (Sist endret 07.03.17) I 2010 kom ei ny forskrift: "Forskrift om sporbarhet og merking av storfe og storfekjøtt". Den blir ofte kalla "Hygieneforskriften", og skal blant anna sikra at vi har riktig identitet på dyra når dei kjem inn til slakt, og at vi ikkje slaktar dyr som har restriksjonar på grunn av behandling.

 • Nye telledatoer i 2017 påvirker leveringsmønsteret

  Nye telledatoer i 2017 påvirker leveringsmønsteret

  (02.03.17) Foretak som skal søke om tilskudd for husdyr skal søke i mai og oktober 2017. Søknadsfrist i mai er 15. mai, med telledato 1. mai, og 15. oktober med telledato 1. oktober.

 • BRSV og Coronavirus – hvordan håndterer vi livdyromsetning og transport?

  BRSV og Coronavirus – hvordan håndterer vi livdyromsetning og transport?

  (Sist oppdatert 01.03.17) Skal vi lykkes med å redusere omfanget av disse to virussykdommene BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) og BCoV (bovint coronavirus) må livdyromsetting og dyretransport skje på en strukturert måte. Det er viktig å redusere muligheten for smitteoverføring mellom besetninger.

 • Nortura overtar URFE

  Nortura overtar URFE

  (16.02.17) Nortura har nå overtatt ansvaret for varestrømmen URFE. Samtidig er det etablert et nytt selskap, Urfe SA som er et samvirkeselskap bestående av kjøttprodusenter som benytter tradisjonelle norske melkeferaser («URFE») for melk- og kjøttproduksjon. Urfe SA er også registrert som eier av varemerket «URFE».

 • Trenger du ny avlsokse til våren – bestill nå!

  Trenger du ny avlsokse til våren – bestill nå!

  (14.02.17) Det lønner seg å bestille avlsokse så tidlig som mulig. Da kan du velge blant de beste dyrene og transporten kan planlegges godt – for å få så lav kostnad som mulig.

 
« Forrige     1 | 2 | 3     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 21 artikler