Siste nytt

Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.

  • Klipp storfe nå ved innsett

    (25.09.24) Det er lettere å holde dyra rene gjennom innefôringssesongen dersom de klippes. Ved innsett blir det både endring i fôring og miljø og dyra kan bli stresset ved avvenning. Det gjør at noen dyr ganske raskt kan bli skitne.

  • Det er ikke lov å levere merkeløse og feilmerket storfe til slakt

    (Oppdatert 23.09.24) Dyr uten øremerker eller med feil øremerker utgjør en fare for mattrygghet og sporbarhet. Mattilsynet strammer inn krav til dokumentasjon for storfe uten øremerker. Fra mandag 30. september økes derfor gebyret for merkeløse dyr fra kr 500 til kr 1000.

  • Vær obs på ringormsmitte ved beiteslutt/innsett

    (27.08.24) Vi har en pågående ringormsituasjon i deler av Trøndelag der det for tiden jobbes intenst. Næringen står sammen om dette, og på en måte er alle faser aktive. En del har kommet så langt at sanering pågår, basert på godkjent saneringsplan.

  • Husdyrtreff 2024 – Jønsberg-elever best på storfekjøttproduksjon

    (03.06.24) Elevene som valgte storfekjøttproduksjon, skulle gå igjennom en årsrapport fra Storfekjøttkontrollen til en stor Limousin-besetning. De skulle også lage en seminplan for en besetning med ulike krysningsdyr, og til slutt skulle elevene drøfte hvordan en skal sikre forbrukernes tillit til norsk storfekjøtt gjennom en dyrevelferdsmerking. Elevene som leverte beste svar på disse oppgavene går på Jønsberg Videregående skole.

  • Husdyrtreff 2024 – KVS-Lyngdal-elever best på storfe melkeproduksjon

    (03.06.24) Årets Landsvinnere i husdyrtreff for melkeproduksjon er Selia Harboe og Sigrid Vaarvik Benninghoff fra KVS-Lyngdal. Tradisjon tro må alle som deltar i Husdyrtreff på oppgaven om melkeproduksjon, starte med å analysere et årsoppgjør fra Kukontrollen. Da årets besetning drev økologisk og leverte kastrater til slakt, ble likevel vinklingen noe annerledes enn tidligere år. Elevene ble derfor utfordret til å reflektere over om kastrat produksjon var å foretrekke framfor tradisjonell framfôring av okser i en slik besetning.