Arkiv for nyheter og artikler på storfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(Oppdatert 22.08.23) Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået på PGE. Nortura endrer prisen på storfe igjennom halvåret med mål om å best mulig kunne dekke markedet med ferskt storfekjøtt når etterspørselen er størst. Dessverre påvirker telledato og markedsdekning slaktingen av storfe, og vi må derfor bruke pris for å jevne ut leveransene. Det er disse faktorene som påvirker prisløypa i størst grad.
(21.08.23) Ikke uventa blir det en del korrigeringer på pris på fôringsdyr fra 21. august. Dette pga endringene i engrospris storfe fra samme dato. Videre er det allerede vedtatt en prisløype for storfe som vil utløse en ny prisjustering på fôringsdyr fra 1. oktober. Nye priser på kalv og fôringsdyr vil bli lagt ut på våre sider med det første.
(03.07.23) En samlet næring arbeider for å få norsk landbruk enda mer klimavennlig og konkurransedyktig. Nortura har pågående forsøk med fôring av NRF okser på Mære Landbruksskole, Tine har forsøk i melkeproduksjon, og Geno tar lavere metan utslipp med i avlsmål.
(23.06.23) Ei samla næring lanserte i januar 2022 et dyrevelferdsprogram for storfe. Nå er alle storfe-produsenter med mer enn ti dyr innrullert i programmet, og de fleste har gjennomført sitt første veterinærbesøk.
(16.06.23) Angusavtalen er en suksess, og totalt sett er det er fortsatt behov for flere gode Angus-slakt. Etterspørsel og bestillinger i markedet er størst i første-, og lavere i andre halvår. Det er en utfordring at det er for lite Angus senvinter og vår, samtidig som det tidvis er flere slakt enn kunden bestiller om høsten.
(08.06.23) – Spesielt på Øst- og Sørlandet merkes behovet for nedbør, men vi må huske på at sesongen er lang og en redusert 1. slått kan kompenseres med en god 2. og eventuelt 3. slått. Under tørkesommeren 2018 ble det gjort mange gode erfaringer som kan brukes, sier Ole Anders Fjeldberg, fagsjef storfe i Nortura.
(01.06.23) Årets landsvinnere for husdyrtreff melkeproduksjon er Jakob Huso og Solrun Marie Kopperud fra Tomb videregående skole.
(01.06.23) I år kom det til sammen inn 15 oppgaver på storfekjøtt av totalt 40 leverte oppgaver! Dette viser at storfekjøttproduksjon er populært blant ungdommen – det er også flere av skolene som har sendt inn oppgavesvar som ikke har noen besetning av ammekyr selv.
(Sist oppdatert 26.05.23) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.
(28.03.23) Fagsjef på storfe i Nortura Ole Anders Fjeldberg delte ut prisene Biff Maxx og Biff Natur på TYR sitt årsmøte mandag 27. mars. Samtidig delte leder i TYR, Erling Gresseth ut prisen til årets ammekuprodusent.