Arkiv for nyheter og artikler på storfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Kristina Veseth fra Leirfjord Årets ammekuprodusent 2020

    (12.04.21) Utmerkelsen «Årets ammekuprodusent» er opprettet av Nortura, Animalia, KLF og TYR for å øke bevisstheten rundt god drift i ammekuproduksjonen. Produsenten som kåres til Årets ammekuprodusent får vanligvis overrakt det synlige beviset i form av en plakett samt et reisestipend på kr. 10.000,- under TYRs årsmøte. Men i disse Coronatider blir det litt annerledes.

  • Nortura vil øke storfekjøttproduksjon med 1200 tonn

    (Oppdatert 24.03.21) Ved å fôre opp kviger, øke slaktevektene på ung okse og fôre frem flere kalver til fullverdige slakt, kan Norturas produsenter øke storfekjøttproduksjon på eksisterende dyremateriale med 1200 tonn. Dette er fordelene for deg som er Nortura-bonde.

  • Nortura innfører ekstra avtaletillegg fra i dag

    (22.03.21) Grunnet stort behov for norsk storfekjøtt i markedet innfører Nortura ekstra avtaletillegg på storfe fra i dag. Tillegget er på kr 1,00 per kg og kommer i tillegg til leveringsavtale storfe.

  • Unngå ringormsmitte i beitesesongen

    (18.03.21) Vi vet at den største risikoen for ringormsmitte mellom besetninger er direkte og indirekte kontakt mellom storfe. I beitesesongen er det større sjanse for at dyr fra forskjellige besetninger kommer i kontakt med hverandre, og at nye dyr introduseres i besetningen, som for eksempel ved innkjøp av nye avlsdyr og ved bruk av fellesbeite.

  • Øker prisen for tunge storfeslakt fra 2. påskedag

    (15.03.21) Prognosen for mars viser at underdekningen av norskprodusert storfe øker ytterligere. Nortura ønsker å stimulere til økt storfekjøttproduksjon på eksisterende dyremateriale gjennom å øke andelen av de tyngste slakta i kategorien ung okse. Fra mandag 5. april heves derfor vektgrensen for topp-pris med 25 kg.

  • Revisjon av klassifisering med lengdemåling for storfe

    (15.02.21) Animalia har gjennomført den årlige revisjonen av klassifiseringen av storfe for å sikre at slaktene blir riktig bedømt og får riktig klasse. Ved årets gjennomgang ble det funnet avvik på lengdemåleren ved fem slakterier.

  • Slik melder du inn dyr med avvik til slakt

    (15.01.21) Har grisen en liten brokk, eller er kua litt halt. Inne på «Min side» kan du nå melde fra dersom dyret du skal sende til slakt har et avvik som trenger oppfølging på transport.