Arkiv for nyheter og artikler på storfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Norturapris til beste NRF kjøttokse 2021

    (31.03.22) Nortura pris til beste NRF kjøttokse ble delt ut på Genos årsmøte, og gikk til 121174 Langgard P med oppdretter Ida og Ole Gjermund Nymoen i Trysil. Vi gratulerer!

  • Oppgradert løsning for innmelding av storfe

    (Oppdatert 30.03.22) Nortura har laget en ny heldigital løsning for innmelding av storfe til slakt. Løsningen som nå lanseres er versjon 1.0, forbedringer og justeringer vil komme fortløpende. Innmeldingsløsningen for storfe er nå oppgradert med mulighet for å melde inn flere dyr på samme avtale.

  • Nortura øker tilleggsytelser på storfe med 25 millioner!

    (23.03.22) På bakgrunn av tilbakemeldinger fra Nortura eiere har Norturas styre vedtatt og endre profilen på puljetillegget for storfe. Endringen innebærer at laveste antall dyr pr pulje reduseres fra 5 til 3 dyr. I tillegg økes satsene for alle puljestørrelser, men samtidig slik at det differansen mellom trinnene blir mindre.

  • Oppdatert prisløype for storfe 1. halvår 2022

    (Oppdatert 09.03.22) De elementer som påvirker prisen til deg som produsent 1. halvår 2022, er fastsatt, for å gjøre denne informasjonen mer oversiktlig er det oppsummert i denne artikkelen. Det er stor etterspørsel etter norsk storfekjøtt om dagen. Slaktingen av ku etter telledato er imidlertid noe lavere enn forventet. For å fremskynde slaktingen av slaktemodne dyr innfører Nortura derfor Ekstra avtaletillegg med kr. 2 pr kg fra og med neste uke, mandag 14. mars, til og med uke 14. fredag 8. april.

  • 3 tips til riktig påsetting av øremerker for storfe

    (Siste endret 13.12.21) Det er av og til diskusjoner på ulike sosiale medier om storfe som mister merker, og for enkelte er dette et problem. Med riktig plassering i øret og bruk av riktig tang og nål, gjør du en viktig innsats for at øremerkene skal sitte så godt i øret som mulig.

  • Angustillegget øker fra nyttår

    (30.11.21) Norsk Angus går godt, og det er god etterspørsel etter produktene. Meny vil gi mer tilbake mer tilbake produsentene, og fra årsskiftet økes fettkompensasjonstillegget i Angusavtalen med kr. 3,- per kg.

  • Urfeseminar på Moi

    (22.10.21) Sist helg, 17. og 18. oktober arrangerte organisasjonen Urfe SA og Nortura et seminar for bønder med bevaringsverdige raser. Seminaret ble holdt på Moi Hotell, midt mellom Stavanger og Kristiansand, med gardsbesøk i området.

  • Fôringsdyr trenger plass

    (13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.