Arkiv for nyheter og artikler på storfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Årets ammekuprodusent 2017

    (20.03.18) Prisen Årets ammekuprodusent 2017 tildeles Storenget Charolais v/Gøril og Morten Storeng på TYR sitt årsmøte 19. mars.

  • Plasser RFID-storfemerket i venstre øre

    (04.12.17) Bransjen har ønsket en felles regel for plassering av det elektroniske storfemerket i venstre øre, dette forenkler plassering av elektroniske lesere både ute hos bonden og på slakteriet.

  • Kontrollprogrammet – prøvetaking

    (Oppdatert 11.12.20) Vi ser at en del ikke har fått med seg at det som en konsekvens av covid-19 situasjonen ikke ble sendt ut utstyr i år. Dette fordi bedriften som har gjort dette for oss måtte stenge ned. Derfor må veterinærer og produsenter selv stå for utstyret i år.

  • Vellykkede markadager ammeku

    (02.10.17) – Det var tre meget vellykkede markadager som ble holdt i Sandane, Luster og Naustdal 26. – 28. september. Godt oppmøte var det alle dagene, sier storferådgiver Tonje M. I. Heggertveit.

  • Mister du storfemerker?

    (18.09.17) Både vi i Nortura og OS ID erfarer at noen storfebønder strever med å plassere det elektroniske merke riktig, og for enkelte av dem resulterer det i merketap. Riktig plassering er helt vesentlig for at merket skal sitte.

  • Nasjonal dugnad skal hindre spredning av smittsom hoste og diaré!

    (Deler oppdatert 11.12.20) Besetninger som får smittsom hoste (BRSV) eller smittsom diaré – såkalt vinterdysenteri (BCoV) kan påføre enkelt produsenter økonomiske tap på opptil 300.000 kroner. Det årlige tapet for norsk storfeproduksjon er beregnet til ca. 150 millioner!

  • Avlsplan for krysningsavl

    (27.07.17) I april lanserte Storfekjøttkontrollen en avlsplan for renraseavl. Nå har det også blitt lansert en avlsplan beregnet for krysningsavl.

  • Tommy Heffernan - Tommy The Vet

    (05.07.17) Under et internasjonalt kurs ble vi kjent med en Irsk dyrlege Tommy Heffernan. Han har trukket seg delvis tilbake fra praksis, og forsøker å selge kunnskap. Han sier egentlig det samme som norske dyrleger og rådgivere, men det er alltid litt spennende å se fra en annen synsvinkel.

  • Slakteanalyse storfe

    (Endret 10.04.17) Har du prøvd slakteanalysen av slaktedata storfe på Min side. Analysen viser tall for slaktevekt, klasse, fettgruppe, tilvekst, verdi per dyr og verdi per kg. Du kan sammenligne egne verdier med middel for Nortura.