Arkiv for nyheter og artikler på storfe

For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.

  • Slepp kyrne ut, det er vår!

    (08.05.19) Så langt byr våren på gode beiteforhold, men stort sett er det sauer og lam som får koma ut. Tidligere Nortura-rådgivar Erling Eggebø etterlyser meir storfe i landskapet. 

  • Objektiv klassifisering av storfe – lengdemåling

    (Sist endret 22.03.19) Fra 7. januar 2019 ble det innført et nytt system for fastsettelse av klasse for storfe. Den største endringen er at klassifisørene ikke lenger skal avgjøre slaktets klasse, men at dette blir gjort automatisk ut fra registreringer om det gjeldende slaktet.

  • Nortura delt ut prisene Biff Natur og Biff Maxx på TYR sitt årsmøte

    (20.03.19) På oppdrag fra Nortura foretar TYR en rangering av seminoksene med vektlegging tilpasset to ulike driftsopplegg: intensivt med betegnelsen Biff Maxx og ekstensivt med betegnelsen Biff Natur. Hensikten med dette tiltaket er å øke fokus på bruk av kjøttfesemin både generelt, men ikke minst i form av bruksdyrkrysning på melkebruket.

  • Skitne storfe

    (20.02.19) Reine dyr er en forutsetning for å produsere reine råvarer og vi må unngå en ny E.Coli sak som i 2006. Reine slaktedyr handler derfor først og fremst om matsikkerhet. I tillegg vil huder fra skitne dyr få en lavere verdi da det som oftest er skader i skinnet. Sist men ikke minst vil dyr som er skitne ha dårligere dyrevelferd og gi norsk storfekjøttproduksjon ett dårligere renommé totalt sett.

  • Prisløype for storfe 1. halvår 2019

    (19.12.18) For å balansere markedet uke for uke er det viktig å gi de rette prissignaler til produsent. Det er engrospris, omsetningsavgift og ekstra avtaletillegg som er virkemidlene som benyttes.

  • Alle storfeprodusenter skal ta prøve - det lønner seg!

    (02.11.18) Det er gjort beregninger som viser at disse virussykdommene BRSV og BCoV koster næringen ca 150 millioner pr år. Med oppdatert smittestatus fra alle storfebesetninger og fokus på smittebeskyttelse vil frekvensen av hoste og diare reduseres betydelig. Det vil gi mindre sykdom og redusert medisinbruk. Dette vil dermed være et viktig bidrag for økt lønnsomhet og ikke minst en bedret dyrevelferd.