Arkiv for nyheter og artikler på storfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(04.12.19) Oppsummeringen viser at lengdemålingen gir gode resultater, men vi mener at det er grunnlag for noen justeringer. Visuell etterprøvingen av de nordiske klassifiseringskonsulentene bekreftet klassesettingen ut fra lengdemåling. Det skal jobbes ytterligere med etterprøving av utenlandske konsulenter i 2020.
(Sist oppdatert 03.12.19) Det er tidligere i høst påvist ringorm i Rogaland, og nå også i Oppland ifølge Mattilsynet. Vi minner om viktigheten av å hindre smittespredning gjennom å unngå unødvendig kontakt med andre besetninger, bruk av smittesluse, beskyttelsesklær og desinfeksjon.
(19.11.19) Kalver født til og med 31. desember 2019 skal som før ha øremerker med produsentnummer. Kalver født fra 1. januar 2020 skal ha øremerker med dyreholds-ID.
(06.11.19) I 2019 ble det innført et nytt system for fastsettelse av klasse for storfe. Objektiv klassifisering med lengdemåling innebærer at klassifisørene ikke lenger skal avgjøre slaktets klasse. Dette skjer nå automatisk ut fra registreringer om det gjeldende slaktet.
(02.07.19) Smitte med livdyr påfører hvert år storfenæringa store økonomiske tap og går ut over dyrevelferden. Kjøttbransjen har som målsetting å gjøre omsetning av storfe mer smittesikker. 1. september innføres nye anbefalinger for omsetning av storfe.
(25.06.19) Norturas styre har vedtatt endringer i avtaleinnmelding av storfe fra 5-ukers avtale til 7-ukers avtale med virkning fra mandag 5. august. Samtidig øker satsen med kr 0,50 pr kg, til kr 2,50 pr kg. Puljetillegg utbetales kun for storfe innmeldt på avtale.
(Oppdatert 14.06.19) Dyrebilar som kan transportere i to høgder har gode føresetnader til å sikre god dyrevelferd for storfe under transport konkluderer Animalia. Nederst i saken kan du sjå ein film om lasting av storfe i to høgder.
(12.06.19) Smittsomme klauvsjukdommer som digital dermatitt (DD) og klauvspalteflegmone kan spres fra dyr til dyr og besetning til besetning på beite, det samme gjelder BRSV og BCoV. Smittepresset i beitesesongen er likevel normalt lavere på beite enn i innefôringsperioden.
(07.06.19) Landsvinnere i Husdyrtreff storfekjøttproduksjon ble Ole Bratberg Kylstad, Guro Lagmandsveen Afseth, og Ola Storsveen Storbæk, agronomelever ved Jønsberg videregående skole.
(07.06.19) Det var rekordhøy oppslutning om årets Husdyrtreff og i konkurransen om beste besvarelse på melkeproduksjon var juryen enig om at Elin Sæther Brevik, Ane Sofie Dolmseth, Birger Gikling Ingeborgvik og Ellinor Gunnes fra Øya videregående skole fortjente seieren i år.