• Leveringsvilkår for småfe 2025

    (Oppdatert 30.06.25) Nortura har dette året gjort minimale endringer i leveringsvilkårene. Ekstra Gourmetlam-tillegg i ukene 34-38 er videreført også denne sesongen. Trekk for skinn i retur er justert i forhold til kostnadsøkning for å håndtere returskinn.

  • Slakteoppgjerskalkulatoren 2025

    (Oppdatert 27.06.25) Med slakteoppgjerkalkulatoren kan du rekne ut forventa slakteoppgjer i ei veke og samanlikne dette med ei seinare slakteveke slik at bonden får råd om det mest økonomiske slaktetidspunktet.

  • Noen råd i siloslåtten

    (Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.

  • Vilkår transportoppdrag

    (Oppdatert 28.05.25) Nortura kan påta seg transport av dyr dersom dyreeier anmoder om dette. Dyreier er ansvarlig for å påse at dyrene som det bestilles transport for ikke har forflytningsforbud og/eller er båndlagte av Mattilsynet. Dyreeier er også ansvarlig for at dyra er egnet til å bli transportert i tråd med krav til transportdyktighet.

  • God kvalitet, knapp marknadsdekning og prisoppgang på lam

    (16.05.25) – Til og med veke 18 (4. mai), har Nortura slakta vel 27 200 lam. Det er 5 % færre enn i same periode i 2024. Det er god slaktekvalitet på lamma som blir slakta også etter nyttår, seier vår fagsjef for småfe, Finn Avdem.

  • Nortura sauefôring

    (Sist endret 14.05.25) Fôrplanleggingsverktøyet Nortura Sauefôring er lagt ut i ny versjon med oppdatering av kraftfôrtabellen. En liten retting er lagt inn i ny versjon 14. mai.