• Ny rådgiver i Team egg

    (01.12.22) Sverre Rædergård, som siden 2008 har vært rådgiver i Team Egg, går over i pensjonistenes rekker fra nyttår. Ny rådgiver etter Sverre er ansatt. Therese Mosti startet hos oss 1. oktober og er allerede godt etablert som rådgiver i teamet.

  • Takket for åpenhet om kyllingproduksjon

    (15.11.22) Hele Norge har i oktober kunnet følge kyllingene til Nortura-bonde Lars-Otto Grundt i Østfold på web. Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng, og nylig fikk han velfortjent takk for innsatsen.

  • Tilskudd til midlertidig opphold i eggproduksjon

    (Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.

  • Avregningspriser høns

    (12.04.23) Avregningsprisen for høns går ned med kr 0,20 pr kg fra mandag 10. april. Grunnen er som orientert om i Eierbrev den 28. mars at konsernstyret har vedtatt å legge inn et ekstra trekk i nettonoteringen på 20 øre pr kg slakt og 10 øre pr kg egg fra 10. april.

  • Justering av avregnings- og livdyrpriser fra 4. juli

    (Oppdatert 03.06.22) Konsernstyret har nå justert prisendringene fra 4. juli, som følge forhold beskrevet i nyhetsbrev i dag. Endringene, og bakgrunnen for disse, ble redegjort for i produsentmøte på Teams, 31. mai og 2. juni.

  • Nortura øker avregningsprisen på fjørfekjøtt

    (20.04.22, endret 03.06.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt endringer i avregnings– og livdyrpriser fra 4. juli 2022. Prisøkningene er historisk høye og viser at Nortura tar et tydelig ansvar for produsent-økonomien i verdikjedene for kylling og kalkun. Vi legger til grunn at det norske markedet også i framtiden skal forsynes med mat fra den norske bonden.

  • Feillagte egg i frittgående systemer

    (27.01.22) Et forhold som betyr mye for den som har sitt daglige virke i et hønsehus er i hvilken grad hønene legger sine egg i verpereiret. Det tar tid å plukke feillagte egg, og i tillegg øker behovet for eggvasking også vesentlig med mye feillagte egg. Og med økt vasking, noe avhengig av vaskemetode, øker også klinkuttaket.