• Tiltak for en campylobacterfri sommer

    (07.05.20) I Europeisk sammenheng er vi i Norge sammen med enkelte andre nordiske land i en helt egen, gunstig klasse når det gjelder campylobactersmitte i slaktekyllingbesetninger. Dette er en status vi er opptatt av å opprettholde, og for å få til det er det viktig at alle er nøye på smittebeskyttelsestiltakene i besetningene.

  • Konsekvenser av nytt datasystem - følg med!

    (16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.

  • Avliving høns

    (30.12.20) Satsen for levering av utrangerte høner til Biosirk øker med kr 1,- til kr 2,50 per avliva høne fra 4. januar. For produsentene i Nord-Norge holdes satsen uendra (se egen info).

  • Kalkunprodusentene på skolebenken

    (11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.

  • Dyrevelferdsprogram kalkun

    Dyrevelferdsprogram kalkun ble iverksatt 1. januar 2017 og er obligatorisk for alle som har mer enn 200 kalkuner for kjøttproduksjon.

  • Dyrevelferdsprogram verpehøns

    (18.10.19) Det er et stadig økende fokus på dyrevelferd i norsk husdyrproduksjon, både fra forbrukere, kjeder, media, myndigheter og samfunnet generelt. Norske forbrukere har generell høy tillit til norske egg, og det må vi ivareta for å sikre en konkurransedyktig norsk eggproduksjon.

  • Nortura Samvirkekylling

    Nortura Samvirkekylling er en driftsavdeling i Nortura SA, og holder til i Våler i Solør. Bak beskjedne fasader skjuler det seg en stadig voksende produksjonsbedrift som er selve navet i norsk slaktekyllingproduksjon. Det er her det hele starter i Norge.