• Slaktekostnad returslakt

    (Sist endret 20.12.24) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal ha egne slakt i retur til eget forbruk.

  • Retur av slakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 01.07.24) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning.

  • Felles rutinar for retur av ullne skinn

    (Oppdatert 01.09.20) Tal ullne skinn som blir teke i retur har auka dei seinare åra. Det er difor viktig å ha gode rutinar for dette, slik at denne varestraumen fungerer best mogleg for både Nortura og sauebonden.

  • Anbefaling til produsenter som tar risikoslakt i retur eller nisje

    Den norske kjøttbransjes retningslinje for sikring av hygienisk råvarekvalitet ved slakting av storfe, småfe og gris har innført begrepet todelt varestrøm, som innebærer at kjøtt fra slakt med høyere risiko for forurensning holdes adskilt fra annet kjøtt, og det legges noen anbefalte restriksjoner på bruken av dette kjøttet.