• Krav for å levere slakt- og kjøpe livdyr av Nortura

    (04.01.18) Fra 1. januar 2018 må leverandører som leverer slaktedyr- eller kjøper livdyr hos Nortura være registrert i Enhetsregisteret, ha et eget Organisasjonsnummer og et aktivt Produsentnummer i Landbruksregisteret.

  • Premiert slakting av eldre kalver

    (Oppdatert 08.01.25) Det er behov for å slakte eldre kalver fra januar til og med april 2025 for å redusere tilførslene av storfe siste del av året. Hensikten er å forhindre overskudd i totalmarkedet, unngå innfrysning og bedre markedsbalansen på storfekjøtt. Nortura starter slakting av kalver på ordningen fra uke 3, og det er per nå innmeldt 1700 kalver til slakt. Det er fortsatt ledige plasser.

  • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

    (Oppdatert 02.01.25) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Innmelding på Min side eller til Nortura Medlemssenter, tlf. 955 18 400.

  • Planlagt prisløype storfe 1. halvår 2025

    (Oppdatert 30.12.24) Nortura setter prisen på storfekjøtt med mål om å best mulig dekke etterspørselen for ferskt storfekjøtt når markedet trenger det. Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået for planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE).

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Hva er viktig å tenke på ved innmelding og levering av slaktedyr

    (05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.

  • Vilkår transportoppdrag

    (Oppdatert 03.04.24) Nortura kan påta seg transport av dyr dersom dyreeier anmoder om dette. Dyreier er ansvarlig for å påse at dyrene som det bestilles transport for ikke har forflytningsforbud og/eller er båndlagte av Mattilsynet. Dyreeier er også ansvarlig for at dyra er egnet til å bli transportert i tråd med krav til transportdyktighet.

  • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

    (Oppdatert 02.01.24) Matkjedeinformasjon (MKI) er opplysninger som kan ha betydning for mattrygghet, dyrevelferd eller dyrehelse. Opplysninger om for eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri. 

  • Dette er Matkjedeinformasjon (MKI)

    (02.01.23) Matkjedeinformasjon, ofte forkortet som MKI, er informasjonen om dyret og hvordan det har hatt det på gården. For eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri.