• Tips for å vurdere slaktetidspunkt på lam

    (16.09.20) Utgangspunktet for ein vellykka lammesesong, er kvalitetslam til rett tid. Prisløypa er laga slik at det skal løne seg å sanke og levere slaktemogne lam frå månadsskiftet august/september. Da har vi produkt av lam klar i butikk til salssesongen startar for alvor i kjedene frå midten av september. Dersom lamma ikkje er slaktemogne, vil det alltid lønne seg å sluttfôre dei til kvalitetslam.

  • Felles rutinar for retur av ullne skinn

    (Oppdatert 01.09.20) Tal ullne skinn som blir teke i retur har auka dei seinare åra. Det er difor viktig å ha gode rutinar for dette, slik at denne varestraumen fungerer best mogleg for både Nortura og sauebonden.

  • Nortura slakter fremdeles dielam

    (Sist endret 20.04.20) Selv om Nortura avviklet Sommerlam-varestrømmen i fjor på grunn av liten etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. Vi har en del kunder med ferskvaredisk som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende.

  • – Ikke gi opp- gi heller gass!

    (09.03.20) Det sa Laila Hoff, fjellbonde og landbruksskolelærer, som driver gården Krutådal i Hattfjelldal, på lammekongressen i Tromsø i helga. Med mottoet «vi er mange vil bli flere, vi er flinke vil bli bedre» skapte foredraget inspirasjon og mot for mange yrkesbrødre og -søstre.

  • E-læringskurs om dyrehelse og smittevern

    (05.03.20) Animalia tilbyr nå et e-læringskurs for å dekke kompetansekravet i den nye dyrehelseforskriften som trådte i kraft 1. januar 2020. Modulene for storfe- og sau er klare til bruk.