Gå til innhold
  • Kontakt oss
  • Min Side
  • Organisasjon
  • Gris
  • Storfe
  • Småfe
  • Fjørfe
  • Search
  • Organisasjon
    • Gris
      • Storfe
        • Småfe
          • Fjørfe
            • Hovedsiden
            • God kvalitet, men nedgang i tilførslar av både sau og lam

              (20.01.20) Året 2019 er historie og det er på tide med ei oppsummering både når det gjeld tilførslar og sal av sau og lam i Nortura.

            • Rogaland og Buskerud deler Stjernelam-toppen sesongen 2019

              (Oppdatert 24.12.19) Da har vi inne slaktestatistikk for dei fire siste slaktevekene i Nortura, og oppsummert for lammesesongen.

            • Holdvurdering av sau

              (02.12.19) Holdvurdering er et nyttig verktøy som bidrar til god velferd, helse og produksjon. Her er råd om hvordan holdvurdering kan brukes som hjelpemiddel for å justere fôringa gjennom året.

            • Sluttfôring av lam

              (Sist oppdatert 26.09.19) Det vil alltid vera ein del lam som ikkje har ynska vekt og hold ved vanleg slaktetid om hausten. Desse bør ein fôre vidare for å oppnå betre vekt, klassifisering og pris på lammet.

            • Utmarksbeite til sau

              (06.05.19) Nibio, Helsetjenesten for sau og Team småfe i Nortura har laga eit nytt temahefte om Utmarksbeite til sau. 

            • Agder på Stjernelamtoppen 2018

              (Sist oppdatert 02.01.19) Da har vi fått inn slaktedata for årets siste slakteveker for lam. I desse vekene slakta Nortura 17 600 lam, det er vel 3000 færre lam enn i dei same vekene i 2017. Medel slaktevekt er heilt lik med fjoråret, 16,3 kg. Medel feitgruppe var 5,6 (2+/2) og medel klasse 7,3 (R-/R). 66,5 % av desse lamma greidde Stjernelam-krava.

            • Har du nok kvalitetsgrovfôr til søyene du har sett på i vinter?

              (27.09.18) Tine, Nortura og Felleskjøpet Agri (FKA) tok saman initiativ til å kjøpe 30 000 rundballar surfôr frå Island som eit av fleire tiltak under tørkeperioden i sommar, for å kunne oppretthalde husdyrproduksjonen.

            • Avtale om levering av økologiske sau og lam til slakt

              Det stilles krav om at produksjonen er godkjent som økologisk av Debio. Videre må Norturas egne krav til fastsatte innmeldings- og leveringsrutiner følges.

            • Korleis komme seg gjennom vinteren med minst mogleg økonomisk tap?

              (Oppdatert 07.08.18) - Det er fullt mogleg å klare seg gjennom vinteren med halvparten av normal grovfôravling, men det krev planlegging.

            • Livdyrformidling av småfe

              Som medlem har du tilgang til Norturas livdyrformidling som dekker hele landet.

            Viser 181 til 190 av 253 artikler
            • Første side
            • Forrige side
            • 17
            • 18
            • 19
            • 20
            • 21
            • 22
            • Neste side
            • Siste side
            • Skriv ut
            • Side
            Del:
            • Facebook
            • LinkedIn
            • Twitter

            Nortura SA, Postboks 360 Økern, 0513 Oslo
            Telefon: 95 51 80 00 (ikke sms)
            Faks: 73 56 48 00
            Webredaktør: Svein Bjarne Sommernes

            Nortura Medlemssenter: 
            Postboks 70, 2361 Rudshøgda
            Telefon: 95 51 84 00 (ikke sms)   Faks: 73 56 49 01

            Kontakt oss 
            Personvern i Nortura

             

            Personvern og informasjonskapsler
            Publiseringsverktøy: CorePublish