God kvalitet, men nedgang i tilførslar av både sau og lam
(20.01.20) Året 2019 er historie og det er på tide med ei oppsummering både når det gjeld tilførslar og sal av sau og lam i Nortura.
(20.01.20) Året 2019 er historie og det er på tide med ei oppsummering både når det gjeld tilførslar og sal av sau og lam i Nortura.
(Oppdatert 24.12.19) Da har vi inne slaktestatistikk for dei fire siste slaktevekene i Nortura, og oppsummert for lammesesongen.
(02.12.19) Holdvurdering er et nyttig verktøy som bidrar til god velferd, helse og produksjon. Her er råd om hvordan holdvurdering kan brukes som hjelpemiddel for å justere fôringa gjennom året.
(Sist oppdatert 26.09.19) Det vil alltid vera ein del lam som ikkje har ynska vekt og hold ved vanleg slaktetid om hausten. Desse bør ein fôre vidare for å oppnå betre vekt, klassifisering og pris på lammet.
(06.05.19) Nibio, Helsetjenesten for sau og Team småfe i Nortura har laga eit nytt temahefte om Utmarksbeite til sau.
(Sist oppdatert 02.01.19) Da har vi fått inn slaktedata for årets siste slakteveker for lam. I desse vekene slakta Nortura 17 600 lam, det er vel 3000 færre lam enn i dei same vekene i 2017. Medel slaktevekt er heilt lik med fjoråret, 16,3 kg. Medel feitgruppe var 5,6 (2+/2) og medel klasse 7,3 (R-/R). 66,5 % av desse lamma greidde Stjernelam-krava.
(27.09.18) Tine, Nortura og Felleskjøpet Agri (FKA) tok saman initiativ til å kjøpe 30 000 rundballar surfôr frå Island som eit av fleire tiltak under tørkeperioden i sommar, for å kunne oppretthalde husdyrproduksjonen.
Det stilles krav om at produksjonen er godkjent som økologisk av Debio. Videre må Norturas egne krav til fastsatte innmeldings- og leveringsrutiner følges.
(Oppdatert 07.08.18) - Det er fullt mogleg å klare seg gjennom vinteren med halvparten av normal grovfôravling, men det krev planlegging.
Som medlem har du tilgang til Norturas livdyrformidling som dekker hele landet.