-
Kadaverhenting
(Sist endret 02.01.24) Biosirk Norge har ansvar for kadaverhenting i Norge, og de fakturerer alle slakterier for ordningen. Biosirk har en webbasert innmeldingstjeneste for innsamling av kadaver ved at innmelding av kadaver foregår elektronisk. Henting skal normalt skje innen 5 virkedager.
-
Meld fra om dyrekadaver snarest
(Sist endret 02.01.24) Ikke la dyrekadaver bli liggende ute, meld inn via webportalen så fort som mulig så unngår du både lukt, åtseldyr og fugler. Henting skal skje innen 5 virkedager. Merk kadaverplassen godt om du ikke er hjemme, og husk at plast må ikke forekomme i leveransen til kadaverbilen!
-
Avliving av hest
(Oppdatert 30.06.22) Nortura slakter ikke lengre hest på våre anlegg. Begrunnelsen for dette ligger i regelverk for matmerking. Det er svært strenge regler for at mat som inneholder kjøtt skal merkes med hva slags dyr kjøttet kommer ifra.
-
Nytt fra Nord
Her finner du informasjon fra regionen, som referater, notater eller annen aktuell informasjon til medlemmer i kretsene.
-
Medlemsfordeler
Medlemsfordeler og ordninger for alle som er med i Norturas lønnsomme fellesskap.
-
Hva er nyttig for deg som ny bruker i Nortura?
Nortura skiller seg fra våre konkurrenter ved at vi eies av bønder og styres av bønder. Dette gjenspeiles også i selve formålet til Nortura: Å omsette medlemmenes slakt, egg, livdyr og ull slik at medlemmene får det best mulig økonomiske resultat av sin husdyrproduksjon på kort og lang sikt.
-
-
Nødslaktvakt kontaktinfo
(Sist endret 25.06.25) Her finner du lister med telefonnummer til nødslaktvakt i de ulike områder. Tidl. fylkesnavn står delvis for å være mest spesifikk på sted.
-
Nytt fra region Midt
Her finner du informasjon fra regionen, som referater, notater eller annen aktuell informasjon til medlemmer i kretsene.
-
Fugleinfluensa: Det er påvist fugleinfluensa i et hobbyfuglehold i Trøndelag
(Oppdatert 14.11.24) Det er påvist fugleinfluensa i et hobbyfuglehold i Frøya kommune i Trøndelag. Mattilsynet har innført tiltak for å hindre smittespredning.