Nortura utvider livdyrtjenesten med avlsdyr av kjøtt og avlsdyr melk
(Oppdatert 08.12.22) Kjøpe eller selge avlsdyr av kjøttfe- eller melkeraser? Nå kan du gjøre det selv på nye Min Side i Nortura.
(Oppdatert 08.12.22) Kjøpe eller selge avlsdyr av kjøttfe- eller melkeraser? Nå kan du gjøre det selv på nye Min Side i Nortura.
(Oppdatert 11.11.22) Dersom du må levere andre storfe enn opprinnelig var innmeldt, må Nortura Medlemssenter varsles senest kl. 08 virkedagen før henting.
(19.10.22) Salget av storfekjøtt i butikk er lavere, og bestillinger av hele slakt er redusert til omtrent en tredjedel av normale. I praksis er det nå kapasitet på selve innfrysingen som begrenser ukentlig antall storfe som er mulig å slakte. Vi opplever at det nå på kort tid har blitt en like krevende situasjon som den vi opplevde etter tørkesommeren i 2018.
(28.09.22) Alle produsenter som har Angusavtale kan også få ekstra tillegg i pris også på kyr som er eldre enn 4 år. Det kalles «Angus Gourmetku», og kan gi kr. 3,- pr kg i ekstra pris.
(20.01.22) Tilførselområdet Rudshøgda.
(07.09.22) God vurdering av hvilke kyr som skal utrangeres, og nøye utplukk av hvilke kviger som skal settes på er viktig for å få en god dyreflokk. De «usynlige» kyrne skal beholdes. Det vil si de friske holdbare dyr med godt lynne, lite kalvingsvansker og som gir avkom med høytilvekst, og som gir så lite arbeid at du ikke merker at de er der!
(24.08.22) Høst og innsett nærmer seg, og det er tid for å drektighetskontrollere kua. Er du tidlig ute og trenger å bytte ut tomme kyr er det et godt utvalg på drektige livdyr av god kvalitet nå.
(Oppdatert 09.06.22) Det er et krav at melkekyr i laktasjon som sendes til slakt skal melkes minst hver tolvte time.
(02.05.22) Dyrevelferdsprogrammet (DVP) for storfe ble lansert i januar. Nå er pulje en av fem ferdig innrullert. Første pulje – ca. 2300 produsenter – hadde besøksfrist 1. april. Omtrent 90 prosent av disse har nå gjennomført DVP-besøket.