
Tenk HMS ved henting av slaktedyr!
(10.01.17) Dyretransport er et arbeid som er forbundet med en del risiko. Særlig er håndteringen av dyra – og spesielt storfe – risikobetont. Men ved god tilrettelegging kan vi redusere risikoen.
(10.01.17) Dyretransport er et arbeid som er forbundet med en del risiko. Særlig er håndteringen av dyra – og spesielt storfe – risikobetont. Men ved god tilrettelegging kan vi redusere risikoen.
(09.11.16) Hensikten med dette temaheftet er å gi råd ved kjøp og bruk av avlsokse. Oksen brukes som regel i to sesonger og skal derfor bli far til to generasjoner med kalver.
(09.11.16) Beite er ein viktig ressurs i kjøtproduksjon på storfe. Alt etter driftsform og tilgang kan opptil halvparten av årsfôret haustast direkte frå beite, gjerne med dyra 10-15 veker i utmarka.
(08.11.16) Fôrplanlegging omfatter oppsetting av dagsrasjoner og fôrdisponering gjennom sesongen, gjerne inkludert fôrkostnader om det foreligger pris på fôrmidlene. For god planlegging kreves det at en tidlig har bestemt intensitet i produksjonen det vil si alder og vekt ved slakting.
(08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.
(08.11.16) I ammekuproduksjonen nyttes tradisjonelle, lokale ressurser som ulike typer beiter og grovfôr. Pleie av kulturlandskapet gjennom beiting er en viktig faktor. Produksjonen er fleksibel med tanke på at driftsopplegget i stor grad kan tilpasses gårdens ressurser.
(08.11.16) I dette temaarket vil du få en enkel innføring i vinterfôrplanlegging i kjøttfebesetninger gjennom eksempler på fôrplaner og fôrplanlegging.
(08.11.16) Det er behov for meir produksjon av storfekjøt i Noreg. Tal fødde kalvar som lever opp per år og middel slaktevekt i ulike kategoriar avgjer omfanget.
(08.11.16) Surfôr, høy og NH3-behandlet halm, sammen med kraftfôrblandinger, er tradisjonelle og velkjent fôrmidler til storfe. For å redusere kostnadene i produksjonen, er det også av interesse å bruke alternative fôrmidler.
(Sist oppdatert 06.06.16) Oppstallingsløsninger, innredninger og teknisk utstyr