• Plasser RFID-storfemerket i venstre øre

    (04.12.17) Bransjen har ønsket en felles regel for plassering av det elektroniske storfemerket i venstre øre, dette forenkler plassering av elektroniske lesere både ute hos bonden og på slakteriet.

  • Kontrollprogrammet – prøvetaking

    (Oppdatert 11.12.20) Vi ser at en del ikke har fått med seg at det som en konsekvens av covid-19 situasjonen ikke ble sendt ut utstyr i år. Dette fordi bedriften som har gjort dette for oss måtte stenge ned. Derfor må veterinærer og produsenter selv stå for utstyret i år.

  • Lite grovfôr – det er muligheter!

    (12.10.17) – Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås, sier tilførselsleder storfe i Nortura, Bengt Egil Elve.

  • Ammeku – ha en plan gjennom året

    (02.10.17) En årsplan gir mulighet til å planlegge og legge forholdene til rette for god drift etter gårdens samlede ressurser. Det er mulig å planlegge når arbeidstoppene kommer – og sette av nok tid til å få de rette ting gjort.

  • Oppstartsprogram ammeku

    (27.09.17) Det er riktig å utnytte den markedsmuligheten som ligger i underdekningen av norsk storfekjøtt. Ut fra et økonomisk, ressursmessig, bærekraftig men også ut fra et klimaperspektiv, vil det være riktig å dekke opp innenlandsk forbruk med innenlandsk produksjon.

  • Elektroniske storfemerker som faller ut?

    (23.03.17) OS ID / Animal Health har de siste par årene fått henvendelser fra storfeprodusenter om at flere øremerker enn før knekker og mistes. – Vi har i denne perioden gjort analyser av merker og besetninger som har hatt disse utfordringene, og forbedret merkene, sier salgssjef i OS ID / Animal Health, Pål Kjellesvig Dalløkken.

  • BRSV og Coronavirus – hvordan håndterer vi livdyromsetning og transport?

    (Sist oppdatert 01.03.17) Skal vi lykkes med å redusere omfanget av disse to virussykdommene BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) og BCoV (bovint coronavirus) må livdyromsetting og dyretransport skje på en strukturert måte. Det er viktig å redusere muligheten for smitteoverføring mellom besetninger.