• Ammeku – ha en plan gjennom året

    (02.10.17) En årsplan gir mulighet til å planlegge og legge forholdene til rette for god drift etter gårdens samlede ressurser. Det er mulig å planlegge når arbeidstoppene kommer – og sette av nok tid til å få de rette ting gjort.

  • Oppstartsprogram ammeku

    (27.09.17) Det er riktig å utnytte den markedsmuligheten som ligger i underdekningen av norsk storfekjøtt. Ut fra et økonomisk, ressursmessig, bærekraftig men også ut fra et klimaperspektiv, vil det være riktig å dekke opp innenlandsk forbruk med innenlandsk produksjon.

  • Elektroniske storfemerker som faller ut?

    (23.03.17) OS ID / Animal Health har de siste par årene fått henvendelser fra storfeprodusenter om at flere øremerker enn før knekker og mistes. – Vi har i denne perioden gjort analyser av merker og besetninger som har hatt disse utfordringene, og forbedret merkene, sier salgssjef i OS ID / Animal Health, Pål Kjellesvig Dalløkken.

  • BRSV og Coronavirus – hvordan håndterer vi livdyromsetning og transport?

    (Sist oppdatert 01.03.17) Skal vi lykkes med å redusere omfanget av disse to virussykdommene BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) og BCoV (bovint coronavirus) må livdyromsetting og dyretransport skje på en strukturert måte. Det er viktig å redusere muligheten for smitteoverføring mellom besetninger.

  • Tenk HMS ved henting av slaktedyr!

    (10.01.17) Dyretransport er et arbeid som er forbundet med en del risiko. Særlig er håndteringen av dyra – og spesielt storfe – risikobetont. Men ved god tilrettelegging kan vi redusere risikoen.

  • Gode råd ved kjøp og bruk av avlsokse

    (09.11.16) Hensikten med dette temaheftet er å gi råd ved kjøp og bruk av avlsokse. Oksen brukes som regel i to sesonger og skal derfor bli far til to generasjoner med kalver.