• Elektroniske storfemerker som faller ut?

    (23.03.17) OS ID / Animal Health har de siste par årene fått henvendelser fra storfeprodusenter om at flere øremerker enn før knekker og mistes. – Vi har i denne perioden gjort analyser av merker og besetninger som har hatt disse utfordringene, og forbedret merkene, sier salgssjef i OS ID / Animal Health, Pål Kjellesvig Dalløkken.

  • BRSV og Coronavirus – hvordan håndterer vi livdyromsetning og transport?

    (Sist oppdatert 01.03.17) Skal vi lykkes med å redusere omfanget av disse to virussykdommene BRSV (bovint respiratorisk syncytialvirus) og BCoV (bovint coronavirus) må livdyromsetting og dyretransport skje på en strukturert måte. Det er viktig å redusere muligheten for smitteoverføring mellom besetninger.

  • Tenk HMS ved henting av slaktedyr!

    (10.01.17) Dyretransport er et arbeid som er forbundet med en del risiko. Særlig er håndteringen av dyra – og spesielt storfe – risikobetont. Men ved god tilrettelegging kan vi redusere risikoen.

  • Gode råd ved kjøp og bruk av avlsokse

    (09.11.16) Hensikten med dette temaheftet er å gi råd ved kjøp og bruk av avlsokse. Oksen brukes som regel i to sesonger og skal derfor bli far til to generasjoner med kalver.

  • Fôring av okser til slakt

    (08.11.16) Fôrplanlegging omfatter oppsetting av dagsrasjoner og fôrdisponering gjennom sesongen, gjerne inkludert fôrkostnader om det foreligger pris på fôrmidlene. For god planlegging kreves det at en tidlig har bestemt intensitet i produksjonen det vil si alder og vekt ved slakting.

  • Kalveoppdrett i storfekjøttproduksjonen

    (08.11.16) Målet med kalvefôringa er å oppnå ei stabil drøvtyggar i jamn og god vekst. Friske kalvar med nok plass veks etter den næringa dei får. Bestem bruken av kalven tidleg.