Fôringsdyr trenger plass
(13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.
(13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.
(02.07.21) Som alle har fått med seg så er det mye oppmerksomhet omkring dyrevelferd om dagen. Tillit til at vi har god dyrevelferd i alle ledd av verdikjeden har vært- og vil framover være en forutsetning for norsk husdyrproduksjon og norske forbrukeres vilje til å kjøpe norsk kjøtt, egg og melk.
(28.05.21) Årets Landsvinnere på melkeproduksjon er Johannes Tjelmeland fra Leirsund, Sigve Hansen fra Vågaholmen og Emil Urnes fra Fortun. De går i VG2-klassen på Tomb videregående skole.
(28.05.21) Vinnerlaget på Husdyrtreff storfekjøttproduksjon i år består av fem flinke elever som går på Tomb Videregående skole.
(15.04.21) Vi øker tillegget for fettkompensasjonen på kvige fra kr. 3,00 per kg til kr. 6,00 per kg, gjeldende fra 3. mai 2021.
(12.04.21) Utmerkelsen «Årets ammekuprodusent» er opprettet av Nortura, Animalia, KLF og TYR for å øke bevisstheten rundt god drift i ammekuproduksjonen. Produsenten som kåres til Årets ammekuprodusent får vanligvis overrakt det synlige beviset i form av en plakett samt et reisestipend på kr. 10.000,- under TYRs årsmøte. Men i disse Coronatider blir det litt annerledes.
(09.04.21) Etter at Nortura innførte kvigeavtalen har vi fått noen henvendelser fra produsenter som ikke har fått med seg at ei kvige blir ung ku på 731 dager. Slaktekategori har for hele bransjen blitt bestemt ut fra alder i dager siden regelverket ble endret i 2011.
(24.03.21) For å få best mulig økonomi er det viktig å planlegge tilvekst, slaktealder og slaktevekt. Levering av slaktemodne slakt med god vekt og slakteklasse er lønnsomt for både bonden, Nortura og gir fornøyde kunder.
(Oppdatert 19.03.21) Halvparten av slaktedyra er hunndyr og er derfor ett vesentlig bidrag til økonomien på ammekubruket.
(18.03.21) Vi vet at den største risikoen for ringormsmitte mellom besetninger er direkte og indirekte kontakt mellom storfe. I beitesesongen er det større sjanse for at dyr fra forskjellige besetninger kommer i kontakt med hverandre, og at nye dyr introduseres i besetningen, som for eksempel ved innkjøp av nye avlsdyr og ved bruk av fellesbeite.