• Nyttårsbrev fra Nortura Team Gris

    (05.01.24) Kjære alle svineprodusenter. Det var stor etterspørsel etter gris før jul, og vi er glade for alle som har bidratt når vi har bedt om tidligere levering for å dekke behovet for fersk gris. Så vil vi også takke for fantastisk innsats både mtp reduserte vekter og redusert påsett av purker, det må til for å få ned lageret og for å komme i en bedre situasjon for 2024 enn utgangen av 2023.

  • Meld fra om dyrekadaver snarest

    (Sist endret 02.01.24) Ikke la dyrekadaver bli liggende ute, meld inn via webportalen så fort som mulig så unngår du både lukt, åtseldyr og fugler. Henting skal skje innen 5 virkedager. Merk kadaverplassen godt om du ikke er hjemme, og husk at plast må ikke forekomme i leveransen til kadaverbilen!

  • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

    (Oppdatert 02.01.24) Matkjedeinformasjon (MKI) er opplysninger som kan ha betydning for mattrygghet, dyrevelferd eller dyrehelse. Opplysninger om for eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri. 

  • Lavere vekter er viktig for å sikre markedsbalanse i 2024

    (24.10.23) Fra mandag 1. januar reduseres prisen på gris over 87 kg, dette gjøres for å få bedre markedsbalansen i 2024. Det er svært viktig at alle produsenter følger opp med lavere vekter for at markedet raskest mulig skal komme i balanse.

  • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

    (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.

  • Hanne Kristin ser lyst på framtida som svineprodusent

    (29.09.23) Nylig var Marie Nøkling, som er spesialveterinær på gris i Nortura Agro på besetningsbesøk i en av satellittene til Nes purkering. Hos Jan Erik og Gro Elin Sandvik i Skjoldastraumen er det generasjonsskifte på gang, og svigerdatter Hanne Kristin Thuestad, vil sammen med mann og barn overta gården og satse på gris.

  • Viktig melding fra norske slakterier

    (14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.

  • Dyrevelferdsprogram for gris

    (Sist endret 18.09.23) Dyrevelferdsprogrammet stiller krav om systematisk dokumentasjon og regelmessige veterinærbesøk, loggføring av håndtering av sjukdom og skadde dyr, tettere oppfølging fra slakteriene og økonomiske sanksjoner ved avvik fra kravene.