• Raudsjuke

    (07.04.25) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.

  • Formeringsbesetningene i Nortura

    (Sist oppdatert 06.03.25) Nortura vil her markedsføre våre formeringsbesetninger. Formeringsbesetningene har som hovedoppgave å forsyne våre svineprodusenter med TN70 – purker av god avls- og helsemessig kvalitet.

  • Prognose per mars: Økte slaktevekter på gris og okse

    (05.03.25) Reguleringslagrene av gris er tomme tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter, og vektgrensen for toppris i Nortura økes ytterligere fra uka etter påske, mandag 21. april. Lagrene av storfe er redusert som forventet, og det ventes fortsatt jevnt uttak.

  • Når andres gode råd er dyre...

    ... er rådgivning en medlemsfordel i Nortura. Vårt rådgiverteam består av veterinærer og rådgivere med lang erfaring og ulik spisskompetanse. Vi er spredt over hele landet og klare til å hjelpe deg.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 29.01.25) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • Januarbrev til svineprodusenter

    (14.01.25) Så skriver vi januar, og kan se fram mot lysere tider både ute og for markedet for svinekjøtt. Det meldes om et godt salg inn i det nye året.