• Smågrisnotering Nortura

    (Sist endret 23.05.25) Fra mandag 26. mai øker smågrisprisen med kr 30,- til kr 1160,- for helsegris ved 25 kg.

  • Kostnader nisjeslakt

    (22.05.25) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal kjøpe egne slakt tilbake som nisjeslakt.

  • Nye SVIN er lansert

    (19.05.25) Fagbladet SVIN er relansert i ny utgave og med ny nettportal, svin.no. De har som mål å gi norske svineprodusenter og relatert bransje raskere tilgang til faglig oppdatert innhold, sier de i sitt nyhetsbrev i dag, 19. mai.

  • Obligatorisk kurs til svineprodusenter

    (14.05.25) Animalia lanserte på tampen av fjoråret kurset «Holdning og handling» som er en del av dyrevelferdsprogrammet for svin. Kurset setter søkelys på hvordan ta gode valg i egen besetning, kurset skal være gjennomført innen 1. juni 2025.

  • Bruk av altrenogest i norske svinebesetninger

    (13.05.25) Norsk landbruk er opptatt av å produsere mat uten unødvendig bruk av legemidler som antibiotika og hormoner. Dette er av stor betydning for å opprettholde forbrukernes tillit til ren norsk mat, og tilliten til at norsk husdyrproduksjon både har god dyrevelferd og er bærekraftig. Forbruket av Altresyn ® har økt betydelig de senere årene, og husdyrnæringa har et mål om at en systematisk bruk av hormoner til friske dyr skal unngås. 

  • Nisjeslakt

    (Oppdatert 12.05.25) Formålet med nisjeslakt er å gi deg som medlem i Nortura en mulighet til å øke verdiskapningen på egen gård med utgangspunkt i eget slakt. For å kunne kjøpe tilbake eget slakt som nisje må du først inngå en avtale om dette. Nye skjema med endring på utleveringssteder fra 1. juni, berørte produsenter med nisjeavtale er informert.

  • Raudsjuke

    (07.04.25) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.