Avregningspriser gris - vilkår gris
(22.04.25) Avregningsprisen for gris i vektene 90 – 110 kg er økt fra mandag 21. april, se prislisten.
(22.04.25) Avregningsprisen for gris i vektene 90 – 110 kg er økt fra mandag 21. april, se prislisten.
(16.05.25) Smågrisprisen går opp med kr 30,- pr stk fra mandag 19. mai. Salgspris for helsegris ved 25 kg blir da kr 1130,- pr stk.
(Sist endret 16.05.25) Fra mandag 19. mai øker smågrisprisen med kr 30,- til kr 1130,- for helsegris ved 25 kg.
(14.05.25) Animalia lanserte på tampen av fjoråret kurset «Holdning og handling» som er en del av dyrevelferdsprogrammet for svin. Kurset setter søkelys på hvordan ta gode valg i egen besetning, kurset skal være gjennomført innen 1. juni 2025.
(13.05.25) Norsk landbruk er opptatt av å produsere mat uten unødvendig bruk av legemidler som antibiotika og hormoner. Dette er av stor betydning for å opprettholde forbrukernes tillit til ren norsk mat, og tilliten til at norsk husdyrproduksjon både har god dyrevelferd og er bærekraftig. Forbruket av Altresyn ® har økt betydelig de senere årene, og husdyrnæringa har et mål om at en systematisk bruk av hormoner til friske dyr skal unngås.
(Oppdatert 12.05.25) Formålet med nisjeslakt er å gi deg som medlem i Nortura en mulighet til å øke verdiskapningen på egen gård med utgangspunkt i eget slakt. For å kunne kjøpe tilbake eget slakt som nisje må du først inngå en avtale om dette. Nye skjema med endring på utleveringssteder fra 1. juni, berørte produsenter med nisjeavtale er informert.
(07.05.25) Produksjonsregulerende tiltak og rabatt på frosne slakt har bidratt til at også reguleringslagrene av storfe snart er tømt. Dette er gledelig og noe tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter for for både gris og storfe.
(25.04.25) Å formidle livdyr i hele landet 52 uker i året gjør at vi må snakke sammen. Dette gjøres mest regionalt, men vi har også nasjonale livdyrmøter. Det trengs god kontroll og dialog når fôringsdyr og avlsdyr skal krysse regionsgrenser. I en litt innledende møtefase blir ofte daglige statuser gitt litt oppmerksomhet, kall det gjerne «laust og fast» fasen, men denne gang ble været et tema.
(Oppdatert 16.04.25) Innmeldingsfrister for slaktedyr og livdyr til Nortura SA.
(07.04.25) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.