Livkalv og ungkviger for salg i Trøndelag
(24.10.25) Her finner du en oppdatert oversikt på innmeldte livkalv og ungkviger for salg i Midt-Norge, område Trøndelag.
(24.10.25) Her finner du en oppdatert oversikt på innmeldte livkalv og ungkviger for salg i Midt-Norge, område Trøndelag.
(26.02.25) Er du oppdatert på siste informasjon om blåtunge og frivillig vaksinering? Det har vært flere møter, både fysiske og på Teams i det siste. Vi har nå lagt ut et opptak fra et av møtene.
(21.02.25) Tallefjøs og mange dyr til tross. Ammekuprodusent Håkon Marius Kvæken fra Løten har gode rutiner på hvordan han skal levere rene dyr til slakt til Nortura.
(18.02.25) – Fra i dag, tirsdag 18. februar differensierer vi omsetningskostnadene på livdyr storfe om du bruker Min Side, kontra å ringe livdyrformidler eller Medlemssenter for å få registrert dine bestillinger, salg eller direkteomsatte dyr, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.
(Sist endret 13.02.25) Vårt populære Biffakademi er et utdanningstilbud for produsenter innen spesialisert kjøttproduksjon. Kurset passer for både erfarne og ferske produsenter som ønsker å utvide kunnskapen innen produksjonen. Tilbudet er et samarbeid mellom TYR og Nortura.
(05.02.25) Transport av dyr skal foregå på en måte som er til minst mulig belastning for dyrene. Dyr skal kun transporteres hvis de er i en slik tilstand at det er forsvarlig å gjennomføre hele transporten. Dette står i dyrevelferdsloven § 11.
(31.01.25) Det er en økning i antall skitne dyr som kommer til slakteriene. «Cleanbulls» er et nytt forskningsprosjekt ledet av Animalia, der Nortura, Fatland, Fjøssystemer, Furuseth, KLF og NMBU er med. Prosjektet har som hovedmål å redusere antallet ureine storfe som leveres til slakterier.
(29.01.25) Det har kommet en ny funksjonalitet på Min Side der du nå kan gjøre endring på dine slakteinnmeldinger for storfe fram til innmeldingsfristen utløper.
(Oppdatert 29.01.25) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.
(15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.