• Premiert slakting av kalv – alle plassene er fylt opp

    (Oppdatert 11.12.23) Formålet med premiert kalveslakting er å redusere tilførsler av storfe i slutten av 2024 og begynnelsen av 2025. Det slaktes normalt en del kalv som inngår i ordinære varestrømmer. Nå er det behov for å øke kalveslaktingen noe for å oppnå markedsbalanse raskere. Alle plassene til premiert slakting av kalv er nå fylt opp!

  • Angusavtale produksjonsplan

    (29.11.23) Angus varestrømmen trenger å planlegges godt for å treffe opp mot behovet i markedet. Mer kontroll på planlagt oppstrøm gjør at vi kan tilby MENY-kunden det beste kjøttet på en optimal måte, og vi kan bedre legge aktivitet- og produksjonsplaner. Dette vil også gi best lønnsomhet for angusprodusenten.

  • Prognosen – redusert produksjon av gris og storfe i 2024

    (15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.

  • Prisløype for storfe 1. halvår i 2024

    (31.10.23) Formålet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum oppnår planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE). Prisen settes med mål om å sikre markedet stabil tilgang på ferskt storfekjøtt gjennom 1. halvår i 2024. 

  • Ungdyrkåring i Nortura

    (30.10.23) Ungdyrkåring av kviger og okser er en objektiv vurdering av enkeltdyr i egen besetning for å rangere avlsdyr etter bestemte kriterier. Disse baserer seg på vektregistreringer, måling av kjøttfylde og fett med ultralyd, samt en eksteriørvudering. Dette gir videre muligheter for å velge ut de beste dyra i egen buskap til videre avl eller eventuelt livdyrsalg.

  • Det vil dessverre bli skyving av storfe til slakt fremover

    (03.10.23) Redusert salg av storfekjøtt og begrensende tilgang på emballasje til innfrysning av hele slakt, vil føre til skyving av storfe fremover. Nortura velger å varsle sine produsenter nå og samtidig oppfordre de som har mulighet til å utsette slakting, til å gjøre det.

  • Viktig melding fra norske slakterier

    (14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.