Ny funksjonalitet på Min Side for storfe slakteinnmelding
(29.01.25) Det har kommet en ny funksjonalitet på Min Side der du nå kan gjøre endring på dine slakteinnmeldinger for storfe fram til innmeldingsfristen utløper.
(29.01.25) Det har kommet en ny funksjonalitet på Min Side der du nå kan gjøre endring på dine slakteinnmeldinger for storfe fram til innmeldingsfristen utløper.
(Oppdatert 29.01.25) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.
(15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.
(Oppdatert 09.01.25) Som medlem i Nortura SA er det inngått avtale om kontraktproduksjon på å levere slaktedyr i varestrømmen Prima Angus. Denne avtalen inngås mellom husdyrprodusent og Nortura og er styrt av markedsbehov hos Nortura sin kunde. Produsenter i Sør-Norge (tom slakting i Malvik) kan delta i avtalen. Det er midlertidig stans i tegning av nye avtaler.
(Sist endret 12.03.25) Norsk Kjøttfe er en avtalebasert varestrøm der buskaper må være forhåndsgodkjente.
Nybruker er en produsent som starter med kjøtt- eller eggproduksjon, og som er/blir medlem i Nortura. Nortura har utarbeidet et spesielt tilbud til deg – Bedre pris – Proffe råd – Samarbeid – Langsiktighet.
(Oppdatert 20.12.24) Team storfe i Nortura består av dyktige rådgivere med allsidig praktisk og teoretisk kunnskap. Jobben vår er å være kontaktpunkt mellom storfebonden og Nortura. Ta kontakt med oss! Vi er aldri mer enn en telefon unna. Vi skal også hjelpe storfebonden til et best mulig økonomisk resultat på gården gjennom god rådgiving i samarbeid med resten av verdikjeden i Nortura.
(16.12.24) Trekksatsen økes til kr 1700,- fra 1. januar 2025 for storfe som bedømmes som skitne i kategori 2 ved slakting. Hensikten er å redusere trenden av stigende antall skitne dyr som sendes til slakting, og samtidig dekke ekstrakostnader slakteriene har med hygienisk slakting av slike skitne dyr.
(Oppdatert 03.12.24) Kravet i Norsk Kjøttfe avtale reduseres fra minimum 75 % kjøttfeandel til 50 %. Det vil si at slaktedyr av ung okse som er av 50 % melkerase og 50 % kjøttferase vil kunne få kjøttfetillegg. Det er ikke mulig å melde inn tidligere enn på basisuke 5 i 2025.