• Rådgivingstilbud

    (Oppdatert 20.12.24) Team storfe i Nortura består av dyktige rådgivere med allsidig praktisk og teoretisk kunnskap. Jobben vår er å være kontaktpunkt mellom storfebonden og Nortura. Ta kontakt med oss! Vi er aldri mer enn en telefon unna. Vi skal også hjelpe storfebonden til et best mulig økonomisk resultat på gården gjennom god rådgiving i samarbeid med resten av verdikjeden i Nortura.

  • Innmeldingsfrister slakt og livdyr

    (Oppdatert 02.01.25) Innmeldingsfrister for Nortura SA for slakt og livdyr. Innmelding på Min side eller til Nortura Medlemssenter, tlf. 955 18 400.

  • Økning i trekk for skitne storfe i kategori 2 fra nyttår

    (16.12.24) Trekksatsen økes til kr 1700,- fra 1. januar 2025 for storfe som bedømmes som skitne i kategori 2 ved slakting. Hensikten er å redusere trenden av stigende antall skitne dyr som sendes til slakting, og samtidig dekke ekstrakostnader slakteriene har med hygienisk slakting av slike skitne dyr.

  • Planlagt prisløype storfe 1. halvår 2025

    (Oppdatert 30.12.24) Nortura setter prisen på storfekjøtt med mål om å best mulig dekke etterspørselen for ferskt storfekjøtt når markedet trenger det. Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået for planlagt gjennomsnittlig engrospris (PGE).

  • Flere tiltak reduserer lagrene og produksjonen av storfe

    (05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Kartlegging av blåtunge: Hva innebærer positiv tankmelkprøve?

    (18.10.24) I slutten av september ble tankmelk fra 675 melkebesetninger undersøkt for antistoffer mot blåtungevirus. Hensikten var å få mer kunnskap om utbruddets omfang og geografiske utbredelse. Alle de 54 besetningene/anleggene hvor det ble påvist antistoffer i tankmelk skal nå ha blitt kontaktet av Mattilsynet.

  • Nødslaktordningen i Nortura

    (Oppdatert 17.10.24) Nortura har lang tradisjon med å ha et tilbud om nødslakting som en del av vår service overfor medlemmene. Satser for nødslakt gjelder per dyr.