• HelseFjørfe

    HelseFjørfe er Helsetjenesten for fjørfe sin webtjeneste for veterinærer i fjørfepraksis, produsenter, eggpakkerier og fjørfeslakterier.

  • Dyrevelferdsprogram verpehøns

    (Oppdatert 21.01.25) Norsk fjørfenæring er ambisiøs når det gjelder dyrevelferd, og har utviklet et eget dyrevelferdsprogram (DVP) for norske verpehøns, trådte i kraft 1.1.2020.

  • Funn av salmonella hos rugeeggprodusent og slaktekyllingprodusent

    (15.01.25) Den 23.12.2024 ble det varslet om påvisning av salmonella i OK-prøver hos en rugeeggprodusent på Innlandet. Nortura satt i gang arbeidet med å spore opp alle eggene fra den aktuelle flokken, og alle disse eggene ble destruert. Flokken ble avlivet den 27.12.2024 og saneringsarbeidet er i gang.

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • Kostnader nisjeslakt

    (03.01.25) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal kjøpe egne slakt tilbake som nisjeslakt.

  • Informasjon for nye brukere

    Nybruker er en produsent som starter med kjøtt- eller eggproduksjon, og som er/blir medlem i Nortura. Nortura har utarbeidet et spesielt tilbud til deg – Bedre pris – Proffe råd – Samarbeid – Langsiktighet.

  • Avregningspriser egg

    (30.12.24) Avregningspriser for egg justeres fra mandag 30. desember. For å ytterligere stimulere til moderat eggvekt økes prisen på M-egg med 10 øre pr kg, samtidig senkes prisen med 10 øre på L-egg. Trekket økes for miljøegg, se mer informasjon i siste Eggnytt.

  • Siste prisendring og prisprognose egg

    (30.12.24) Avregningspriser for egg justeres fra mandag 30. desember. For å ytterligere stimulere til moderat eggvekt økes prisen på M-egg med 10 øre pr kg, samtidig senkes prisen med 10 øre på L-egg. Trekket økes for miljøegg, se mer informasjon i Medlemsnytt egg fra 19. desember.