Kontaktinformasjon egg og fjørfekjøtt
(Sist endret 27.01.25) Oversikt på kontaktpunkt for medlemmer med kontaktpersoner på hvert eggpakkeri og fjørfeslakteri.
(Sist endret 27.01.25) Oversikt på kontaktpunkt for medlemmer med kontaktpersoner på hvert eggpakkeri og fjørfeslakteri.
HelseFjørfe er Helsetjenesten for fjørfe sin webtjeneste for veterinærer i fjørfepraksis, produsenter, eggpakkerier og fjørfeslakterier.
(Oppdatert 21.01.25) Norsk fjørfenæring er ambisiøs når det gjelder dyrevelferd, og har utviklet et eget dyrevelferdsprogram (DVP) for norske verpehøns, trådte i kraft 1.1.2020.
(15.01.25) Den 23.12.2024 ble det varslet om påvisning av salmonella i OK-prøver hos en rugeeggprodusent på Innlandet. Nortura satt i gang arbeidet med å spore opp alle eggene fra den aktuelle flokken, og alle disse eggene ble destruert. Flokken ble avlivet den 27.12.2024 og saneringsarbeidet er i gang.
(15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.
(03.01.25) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal kjøpe egne slakt tilbake som nisjeslakt.
Nybruker er en produsent som starter med kjøtt- eller eggproduksjon, og som er/blir medlem i Nortura. Nortura har utarbeidet et spesielt tilbud til deg – Bedre pris – Proffe råd – Samarbeid – Langsiktighet.
(30.12.24) For siste endringer se prislisten under.
(30.12.24) Avregningspriser for egg justeres fra mandag 30. desember. For å ytterligere stimulere til moderat eggvekt økes prisen på M-egg med 10 øre pr kg, samtidig senkes prisen med 10 øre på L-egg. Trekket økes for miljøegg, se mer informasjon i siste Eggnytt.
(30.12.24) Avregningspriser for egg justeres fra mandag 30. desember. For å ytterligere stimulere til moderat eggvekt økes prisen på M-egg med 10 øre pr kg, samtidig senkes prisen med 10 øre på L-egg. Trekket økes for miljøegg, se mer informasjon i Medlemsnytt egg fra 19. desember.