Kvantumstillegg fjørfekjøtt er avviklet
(Sist endret 03.01.22) Konsernstyret har vedtatt å avvikle kvantumstillegget på slaktekylling og kalkun med virkning fra 31. desember 2021.
(Sist endret 03.01.22) Konsernstyret har vedtatt å avvikle kvantumstillegget på slaktekylling og kalkun med virkning fra 31. desember 2021.
(28.05.21) Vinnergruppa innen fjørfe bestod av Esther Hjerpaasen Skøien, Hølen, Anne Øines Eriksen, Vestby og Selma Fossum Hurlen, Tistedal. Gruppa har besvart en oppgave med temaer fra både egg- og kyllingproduksjon.
(21.05.21) Team egg ønsker å løfte fram produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura Eggkontroll og presenterer de i to nye artikler i fagbiblioteket på fjørfe.
(16.01.20) Fjørfekjøttområdet i Nortura går over til nytt fullintegrert datasystem (SAP) 1. februar 2020. Med det så samles alle tidligere forskjellige dataplattformer i ett og samme system.
(10.01.20) Helse og velferd hos norske velferdshøner skal studeres inngående i næringens nye 4-årige innovasjonsprosjekt «Velferdshøna», Nortura er en av samarbeidspartnerne i prosjektet som ledes av Animalia.
(11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.
(07.11.19) Nortura etablerte i 2016 Kyllingfondet - et internt bufferfond for å håndtere omstillingen i verdikjeden for kylling, trekket for slaktekyllingprodusentene reduseres fra 1. januar 2020.
Dyrevelferdsprogram kalkun ble iverksatt 1. januar 2017 og er obligatorisk for alle som har mer enn 200 kalkuner for kjøttproduksjon.
(28.08.19) Nortura innfører som kjent ny IT-plattform (SAP), og fra 1. september vil egg som leveres til Nortura Heimdal bli avregnet fra den nye plattformen. Fra før er eggpakkeriet på Hå lagt over på ny plattform fra 1. juni, og Rakkestad vil komme 1. oktober.
(30.04.19) Resultatene fra tiltakene i planen viser effekt gjennom hele verdikjeden. Målet om reduksjon av resistente bakterier i norsk fjørfeproduksjon er nådd og fremover er det viktigste å overvåke og bevare den gunstige situasjonen.