• Livdyrnytt fra Nortura – juli 2024

  (18.07.24) – Det er sommer og en rolig tid innen formidling av storfe. Spot-marked for smågris har hatt noen krevende uker, men vi antar at dette vil balansere noe bedre om noen uker, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr i Nortura.

 • Kostnader nisjeslakt

  (14.07.24) Oppsett for kostnader vedrørende slakting om du skal kjøpe egne slakt tilbake som nisjeslakt.

 • Siste prisendring og prisprognose gris

  (28.06.24) Avregningsprisen på gris reduseres med 8 øre pr kg, mens purke flådd økes prisen med 37 øre, og råne flådd med 15 øre fra mandag 1. juli. Endringene skyldes økt engrospris for purke og råne, mens det er økte slaktekostnader og redusert innmatverdi for alle kategoriene.

 • Merking av slaktegris – gris uten klubbemerke vil kasseres på slakteriet

  (Sist endret 19.06.24) Det er svært viktig at gris som sendes til slakt er riktig og tydelig merket. Merking av gris skal gjøres for å påse at alt kjøtt kan spores på en forskriftsmessig og kvalitetsmessig måte ihht til MKI (Matkjedeinformasjon). Gris uten klubbemerke er vanskelig å identifisere sikkert, og Mattilsynet vil kassere gris uten klubbemerke/tatovering på slakteriet.

 • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

  (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

 • Livdyrnytt fra Nortura – juni 2024

  (07.06.24) – Juni er vel definert som sommer uavhengig av vær og region i landet. Noen trenger nedbør snart, andre har fått så det holder. Felles for alle er at vi ønsker en god sommer med passelige mengder soltimer, regn og varme, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr Nortura.