• Betre økonomisk oversikt med ny rapport på Min Side

    (Oppdatert 25.09.25) Nortura jobbar stadig med å gjera Min side til eit betre verktøy for bonden. Denne sesongen lanserer Nortura Slakteanalyse småfe. Målet med rapporten er å gje betre og enklare oversikt over inntektene til småfe bonden. Rapporten gjev også nøkkeltal der ein måler eigne resultat mot middelet i Nortura, og eigne resultat mot tidlegare eigne resultat. Dette er rapporten for deg som ynskjer å fylgje med på korleis det går!

  • Sauekontrollen

    Team småfe i Nortura har ansvaret for den lokale drifta av Sauekontrollen. For saueholdere er den landsomfattande Sauekontrollen et viktig styringsredskap for bedre drift. 

  • Medlemskjøp av halv sau!

    (28.08.25) Nortura vil med dette gi tilbud om kjøp av årets sau. Produktet er fryst halv sau, tredelt og pakka i kartong. Vekta på en halv sau vil ligge rundt 15-20 kg. Pris kr 59 pr kg inkl. moms!

  • Retur av slakt og medlemskjøp

    (Oppdatert 13.08.25) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning. Fra 1. juli ble det noen endringer på utleveringssteder for returslakt, dette vesentlig grunnet at Tine har sagt opp avtalen for transport vi hadde mellom våre anlegg og utleveringssteder.

  • Plan for oppstart og avslutning av sesongslakting av småfe 2025

    (Oppdatert 08.07.25) Her finner du en oversikt over oppstartsuker for sesongslaktinga 2025, og når Nortura planlegger å avslutte årets småfeslakting. Vi har også tatt med tilhørende innmeldingsfrist, men meld gjerne inn før fristen spesielt på slutten av sesongen. Da får Nortura mulighet til enda bedre planlegging av inntransport og slakting. Vi håper dette kan være til hjelp når slaktesesongen skal planlegges både i lammeringene og for den enkelte bonde.

  • Lammeringer i Nortura

    (Oppdatert 04.07.25) Oppslutningen om lammeringene øker stadig i Nortura. Over 83 % av alle sau/lam som Nortura slakta i 2024 kom fra en sauebonde som er organisert i en lammering.