• Nortura sauefôring

    (Sist endret 20.02.25) Fôrplanleggingsverktøyet Nortura Sauefôring er lagt ut i ny versjon. I denne versjonen har vi ikkje gjort andre endringar enn oppdatering av kraftfôrtabellen.

  • ROS-analysen for 2024 klar

    (17.02.25) Endelig er ResultatOversiktSlaktedata (ROS) for 2024 klar på Min Side. Logg inn på Min Side på vanlig vis, klikk på «Rapporter for rødt kjøtt» og «ROS-analyse», så får du fram ROS tabellen. Her ligger også resultatene helt tilbake til 2019.

  • Slik klipper du sauen selv

    (Oppdatert 04.02.25) Tips og triks til hvordan du klipper sauen selv. (Nå også med mål og tegninger av klippebukk du kan lage selv)

  • Gode øyremerkevaner

    (Oppdatert 29.01.25) Ein stor tidstjuv på slakteria våre er å finne ut av kven som er eigar av slaktedyr når dei er feilmerka eller manglar merking. Tid er pengar og i Nortura er det bonden som betaler for tida. Dersom vi ikkje finn ut av kven som eig dyret, kan ein i verste fall måtte avlive dyret på slaktefjøset og destruere skrotten, rett og slett fordi det er ulovleg å slakte dyret når ein ikkje veit kven som er eigar.

  • Forklaring på slakteoppgjør

    (Oppdatert 29.01.25) Her gir vi deg en forklaring på slakteoppgjør, eller avregning på gris, storfe og småfe. Avregningen er "kvitteringen" du som produsent får fra slakteriet når du leverer slaktedyr.

  • Prognosen per januar 2025

    (15.01.25) Det er knapt med ferske storfe i starten på 2025, men fortsatt behov for å slakte eldre kalver i 1. tertial for å redusere tilførslene til høsten. Det er fortsatt ledige plasser innenfor rammen på 5 000 kalver. Sammen med rabatt på fryst storfe, vil dette få ned lagrene av storfe i 2025.

  • Rådgivingstilbud i Team småfe i Nortura

    (Oppdatert 15.01.25) Team småfe i Nortura består av dyktige rådgivere med allsidig praktisk og teoretisk kunnskap om småfe. Jobben vår er å være kontaktpunkt mellom småfebonden og Nortura. Ta kontakt med oss! Vi er aldri mer enn en telefon unna. Vi skal også hjelpe småfebonden til et best mulig økonomisk resultat på gården gjennom god rådgiving i samarbeid med resten av verdikjeden i Nortura.

  • Ammegeitkontrollen

    Produsenter som har ammegeiter av ulike raser, vil ha god nytte av ammegeitkontrollen for å ha oversikt over avstamning, livdyromsetning og produksjonsresultater i flokken.

  • Buskerud på Stjerne- og Gourmetlam-toppen

    (09.01.25) Da er siste lam slakta og avrekna i 2024 i Nortura. I dei siste vekene av 2024, vekene 47-52, vart det slakta 23 000 lam med medel slaktevekt 16,3 kg, medel klasse R-/R (7,4) og medel feittgruppe 2+/2 (5,5), 87 % av desse lamma fekk utbetalt Stjernelamtillegg.