• Flere tiltak reduserer lagrene og produksjonen av storfe

    (05.11.24) Økt rabatt på fryst storfe i 1. halvår 2025, og premiert slakting av eldre kalver gir god markedsbalanse av storfe i 2025. Færre slaktegris i 2025, og det forutsettes i prognosen økte slaktegrisvekter rundt påsketider. Nyetableringer vil øke tilførslene av norske egg, og ventes å gi god markedsdekning av norske egg i løpet av 2025.

  • Bestilling av retur-, øko- og slakterimerker

    (Oppdatert 04.11.24) Fra høsten 2020 ble det nye rutiner for kjøp og utsending av retur-, øko- og slakterimerker. Du bestiller dine returmerker direkte fra merkeprodusenten, og merkene sendes direkte til deg. Bestill samtidig med de vanlige øremerkene så sparer du porto!

  • Oppdaterte brosjyrer på skitne slaktedyr storfe og småfe

    (25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.

  • Unngå hygienetrekk!

    Skitne slaktedyr er også ei utfordring for slakteriene. Hele kjøttbransjen innførte derfor i 2006 et hygienetrekk. Fra 2024 er trekket på 150 kr for dyr som ikke kan klippes reine. Se oppdatert veiledning fra Animalia i brosjyren Reint dyr - rein skrott.

  • Gode råd for å få påsettlamma drektige

    (16.10.24) Rådgjevarane i Nortura får av og til spørsmål frå produsentar som har utfordringar med å få påsettlamma drektige. Vi har difor samla ein del råd frå produsentar som har gode resultat på dette. Vi har også gjort eit feltforsøk i samarbeid med NMBU og ein masterstudent der vi har prøvd ut to ulike kraftfôrnivå frå innsett til paringa er over, for å sjå om dette har innverknad på andelen tomme påsettlam.

  • Prisnotering sau

    Tilførselslederne for sau i Nortura har vedtatt å følge Norsk Sau og Geit sine priser ved omsetning av avlsdyr av sau.

  • Gode erfaringer med bruksdyrkrysning på gammelnorsk sau

    (03.07.24) Lam av lette raser er et ypperlig fårikålkjøtt-råstoff for Nortura. Utfordringen ved produksjonen av fårikålkjøtt er at det er størst etterspørsel i september/oktober, og lammene bør da helst slaktes i løpet av september for å utnyttes i denne varestrømmen.