• Mindre lammetap

    (Oppdatert 29.02.24) Dette temaheftet har som mål å gi kunnskap om hvordan en kan redusere lammetapet fra fødsel og til lamma slippes på sommerbeite. Om lag halvparten av det totale lammetapet skjer i denne perioden.

  • Fôring og stell av produktive søyer rundt lamming

    (Sist endret 29.02.24) Sauekontrollen syner at tal totalfødte lam ligg stabilt på i overkant av to lam pr søye og tal lam om hausten ligg på mellom 1,6 og 1,7 lam pr søye. Det bør vera eit mål å redusere denne forskjellen. Forsking syner at det er lam frå store kull som er mest utsette for å gå tapt.

  • Dyrevelferdsprogram for sau

    (Oppdatert 15.02.24) Den norske kjøttbransjen har vedtatt å etablere et felles dyrevelferdsprogram for sau. Dyrevelferdsprogrammet ble lanseret i desember 2023 ved at første pulje får varsel om å gjennomføre kurs og veterinærbesøk innen utgangen av mars 2024. Nå er en oppdatert veileder for programmet publisert, lenke finner du i artikkelen.

  • Filmen SAU kaster lys over norsk matproduksjon

    (24.01.24) I en tid der autentiske historier og en dypere forståelse for landbrukets virkelighet er viktigere enn noensinne trekker vi oppmerksomheten mot dokumentarfilmen Sau som har kinopremiere den 26. januar. I filmen møter du Norturabonden Rakel Nystabakk fra Sørfold i Nordland som har overtatt familiegården.

  • Meld fra om dyrekadaver snarest

    (Sist endret 02.01.24) Ikke la dyrekadaver bli liggende ute, meld inn via webportalen så fort som mulig så unngår du både lukt, åtseldyr og fugler. Henting skal skje innen 5 virkedager. Merk kadaverplassen godt om du ikke er hjemme, og husk at plast må ikke forekomme i leveransen til kadaverbilen!

  • Egenerklæring og opplysningskrav på kjøreseddelen

    (Oppdatert 02.01.24) Matkjedeinformasjon (MKI) er opplysninger som kan ha betydning for mattrygghet, dyrevelferd eller dyrehelse. Opplysninger om for eksempel om dyret har vært medisinert, om dyret kommer fra en besetning med restriksjoner grunnet smittsomme sykdommer, eller om dyret har et avvik som krever tilpassing på inntransport eller slakteri.