• Kalkunprodusentene på skolebenken

    (11.11.19) Siste uka i oktober var så godt som alle kalkunprodusentene i Nortura, samt oppdrettere, rugeeggprodusenter og klekkeri, samt andre fra ulike deler av verdikjeden på Fjørfeskolekurs på Smakfulle Rom på Asak i Sørum.

  • Dyrevelferdsprogram kalkun

    Dyrevelferdsprogram kalkun ble iverksatt 1. januar 2017 og er obligatorisk for alle som har mer enn 200 kalkuner for kjøttproduksjon.

  • Dyrevelferdsprogram verpehøns

    (18.10.19) Det er et stadig økende fokus på dyrevelferd i norsk husdyrproduksjon, både fra forbrukere, kjeder, media, myndigheter og samfunnet generelt. Norske forbrukere har generell høy tillit til norske egg, og det må vi ivareta for å sikre en konkurransedyktig norsk eggproduksjon.

  • Nortura Samvirkekylling

    Nortura Samvirkekylling er en driftsavdeling i Nortura SA, og holder til i Våler i Solør. Bak beskjedne fasader skjuler det seg en stadig voksende produksjonsbedrift som er selve navet i norsk slaktekyllingproduksjon. Det er her det hele starter i Norge.

  • Norturas Fjørfeskole

    (28.03.19) Fjørfeskolen har arrangert kurs både for egg, kylling- og kalkunprodusenter helt siden 2003. Basiskursene for alle dyreslag består av to todagerssamlinger.

  • Fra høner i miljøinnredning til frittgående

    (19.04.18) Omstilling fra høner i miljøinnredning til frittgående aviar er et aktuelt tema for mange eggprodusenter i disse dager. Knut Espen Hystad er Østfolds første eggprodusent som nylig gjennomførte omstilling fra miljøinnredning i forbindelse med markedets ønske om mer egg fra frittgående høns. Han deler gjerne sine erfaringer fra en spennende periode.